ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Το Ωνάσειο ,όπως ανακοίνωσε σήμερα "προσφέρει εδώ και 16 χρόνια υπηρεσίες από την προγεννητική διαγνωστική σε εγκυμονούσες μέχρι και την καρδιολογική επεμβατική και χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες όλων των ηλικιών. Ενδεικτικά, τα τελευταία πέντε χρόνια (από το 2007 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2012), έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.930 επεμβάσεις σε νεογνά, παιδιά και ενήλικες που αφορούσαν όλο το φάσμα και τη βαρύτητα των συγγενών καρδιοπαθειών, 60% σε παιδιά 0 – 18 ετών και 40% σε ενήλικες με αποτελέσματα εφάμιλλα των καλυτέρων κέντρων διεθνώς.

Η υποστήριξη των ασθενών αυτών δεν πρέπει να εντοπίζεται μόνο στην παροχή ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας, αλλά και στην ευρύτερη υποστήριξη τους σε κοινωνικό επίπεδο (ψυχολογία, εκπαίδευση, επαγγελματική και οικογενειακή συμβουλευτική) ανάλογα με την φάση που διέρχεται ο κάθε ασθενής και το περιβάλλον του.

Μετά την επιτυχή εμπειρία της 1ης Ημερίδας Συγγενών Καρδιοπαθειών, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ανάλογης ημερίδας με θέμα: «Συγγενείς Καρδιοπάθειες & Ελληνική Πραγματικότητα», το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 213 017 8000).). Η Ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και απευθύνεται σε ασθενείς, γονείς, λειτουργούς υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικούς.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διάθεση των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει στις 08:15."


    Στην κορυφή