ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ


Με κεντρικό στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα στη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών, όπως και προτάσεις για τη καλύτερη αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο του εγχώριου συστήματος υγείας, οι ιατρικές ομάδες του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και του «Κοργιαλένειου - Μπενάκειου ΕΕΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν ειδική ημερίδα, η οποία τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η επιστημονική ημερίδα, με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤO ΤΕΠ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ (η καθημερινότητα, οι προβληματισμοί, οι λύσεις)», θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 08:00-15:30, στο Αμφιθέατρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ (Λεωφ. Μεσογείων 107), ενώ μοριοδοτείται με 5 μόρια CME–CPD (συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΚΙΕΝ, κ. Σπύρος Μουτάφης, σκοπός της ημερίδας είναι :

- Η καταγραφή της καθημερινότητας, όπως αυτή βιώνεται τόσο στο ΤΕΠ όσο και στις Κλινικές- Τμήματα νοσηλείας και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται.

- Η περιγραφή και η υιοθέτηση κατευθυντήριων οδηγιών για την άμεση και ασφαλή αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, την άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, την υποστήριξη οργανικών συστημάτων και διαδικασιών που εξασφαλίζουν οριστική διάγνωση, θεραπευτική αντιμετώπιση και περιορισμό του χρόνου νοσηλείας.

- Η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και η επισήμανση δυσκολιών επικοινωνίας των εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας με σκοπό την εξασφάλιση της βέλτιστης πρακτικής αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών και των άριστο βαθμό ετοιμότητας για να «σώζουμε ζωές» .


    Στην κορυφή