ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


Εδώ και αιώνες γίνεται έντονη προσπάθεια και συζήτηση, με στόχο να απαντηθεί το μεγαλύτερο ερώτημα σε σχέση με την υγεία μας:
Γιατί αρρωσταίνουμε;

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην άμυνα του οργανισμού. Αν και πολλές πτυχές της παραμένουν ακόμη ανεξιχνίαστες, είναι γεγονός ότι, η κατάλληλη φροντίδα της άμυνάς μας παίζει εξέχοντα ρόλο στο να αρρωσταίνουμε λιγότερο. Σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή είναι η πρόληψη.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι αρκετή. Είναι όμως τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας, αυτά που χρειαζόμαστε για να διατηρηθούμε υγιείς; Μελέτες των τελευταίων ετών υποδεικνύουν ότι, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε υπολείπονται τόσο σε θρεπτική αξία, ώστε πρέπει να καταναλώσουμε 10 μερίδες φρούτων και λαχανικών, για να προσλάβουμε την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών, που άλλοτε παίρναμε από μια μόλις μερίδα! Δεν είναι τυχαίο ότι, τα τελευταία χρόνια, παρά την αφθονία και την ποικιλία της τροφής στον δυτικό κόσμο, συναντάμε ολοένα και συχνότερα διατροφικές ελλείψεις και συγκεκριμένες παθήσεις στον πληθυσμό.

Οι περισσότεροι από εμάς, ανάλογα με τη δίαιτα, τον τρόπο ζωής και το βαθμό της έκθεσής μας σε τοξίνες και χημικές ουσίες, έχουμε ανάγκη από ενισχυμένες ποσότητες βιταμινών, όπως η A, η B, η C και η β-καροτίνη και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο.

Μπορούμε να γλιτώσουμε αρρώστιες και ταλαιπωρίες, παίρνοντας απλώς βιταμίνες; Υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε σοβαρές παθήσεις, όπως η υπνική άπνοια και καρκίνος του μαστού; Ποια είναι η σημασία των προληπτικών ελέγχων;

Κι αν τελικά αρρωστήσουμε; Μπορούμε να θεραπευθούμε, χωρίς να παρέμβουμε δραστικά στον οργανισμό μας; Η λήψη βιταμινών μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωσή μας;

Σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, η Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ- ομίλου ΥΓΕΙΑ οργανώνει, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στις 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο ‘Νικόλαος Λούρος’ του νοσοκομείου, επιστημονική ημερίδα με θέμα

Από την πρόληψη, στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες

Γιατροί παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων θα αναφερθούν στις νεότερες εξελίξεις στην Ιατρική και στις τεχνικές των ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών πράξεων, που αποτελούν σημείο αναφοράς παγκοσμίως, καθώς προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της ταχείας ανάρρωσης και της γρήγορης ανάκαμψης του οργανισμού.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των γιατρών, αλλά και του κοινού γύρω από τα θέματα της πρόληψης και των ελάχιστα επεμβατικών ιατρικών πράξεων.


    Στην κορυφή