ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ NOVARTIS HELLAS


Την Παρασκευή 18 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Novartis συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της εταιρείας Alcon, με αφορμή τη φετινή «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», προσέφεραν εθελοντική εργασία σε 7 φορείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ημέρα αυτή είχε μια ξεχωριστή σημασία καθώς η εταιρία γιορτάζει, εφέτος, τα 16 χρόνια από τη δημιουργία της Novartis. Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα τους «Ο άνθρωπος για τον Άνθρωπο» (People for People), σύσσωμη η οικογένεια της Novartis συμμετείχε σε παγκόσμιο επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες δράσεις Κοινωνικής Προσφοράς.

Οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, από νωρίς το πρωί χωρίστηκαν σε ομάδες και απασχολήθηκαν με πλήθος εργασιών στους ακόλουθους φορείς:

* στο Δήμο Αθηναίων (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, Κοινωνικό Φαρμακείο και Αθηναϊκή Αγορά),
* στην Κιβωτό του Κόσμου,
* στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Praxis Αθήνας και Θεσσαλονίκης,
* στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα»,
* στο φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού»,
* στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας,
* στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου Αθήνας και Θεσσαλονίκης,
* στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης


Έβαψαν και καθάρισαν την κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου στην Ραφήνα προετοιμάζοντας τον χώρο για τις θερινές διακοπές των παιδιών, τακτοποίησαν ρούχα στην Αθηναϊκή Αγορά, ταξινόμησαν φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο, μοίρασαν γεύματα και δώρα προσωπικής φροντίδας σε άπορους συνανθρώπους στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και ταξινόμησαν φάρμακα και τρόφιμα στους Γιατρούς του Κόσμου. Μία άλλη ομάδα προσέφερε μία ευχάριστη ημέρα στα παιδιά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ άλλοι έβαψαν τα κεντρικά γραφεία του Praxis, μοίρασαν τρόφιμα στους Φίλους του Παιδιού και έβαψαν εσωτερικά το σπίτι της Φλόγας, ενώ για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό πραγματοποιήθηκε παράσταση κουκλοθεάτρου κ.α.

Την ίδια ώρα 80 εργαζόμενοι της εταιρείας Novartis στη Θεσσαλονίκη, έβαψαν τα κεντρικά γραφεία του ΜΚΟ Praxis, τακτοποίησαν τις αποθήκες της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ βοήθησαν στο έργο των εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου, ταξινομώντας φακέλους και φάρμακα.


Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis

Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποτελεί βασική φιλοσοφία και αντίληψη για τη Novartis και το σύνολο των εργαζομένων της. Εδώ και δεκαέξι χρόνια, κάθε άνοιξη, η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή ως «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» όλων των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο.

Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στη Novartis Hellas οι εργαζόμενοι συμμετέχουν κάθε χρόνο: βοήθησαν στην προετοιμασία του προγράμματος εθελοντισμού των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, προσέφεραν την εθελοντική τους εργασία στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, Κοινωνικό Φαρμακείο και Αθηναϊκή Αγορά του Δήμου Αθηναίων), στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Praxis, αγκάλιασαν τα παιδιά στα «Παιδικά Χωριά SOS» Βάρης και Θεσσαλονίκης, στο «Χαμόγελου του Παιδιού» και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, βρέθηκαν κοντά στους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Αθηνών, στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων), καθώς και στα Β’ ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης και Β’ ΚΑΠΗ Δήμου Ευόσμου, δεντροφύτευσαν μια καμένη πλαγιά του Διονύσου στην Πεντέλη, έβαψαν τα κιγκλιδώματα του Εθνικού Κήπου.Φέτος, υπήρξε μία αξιοσημείωτη αύξηση στα ποσοστά συμμετοχής εθελοντών ανά τον κόσμο. Στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς συμμετείχαν περισσότεροι από 25,000 εργαζόμενοι της Novartis από 54 χώρες όπως Ελβετία, Η.Π.Α, Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία, Κίνα, Ιταλία, Ρωσία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σενεγάλη, Πορτογαλία κ.α, αφιερώνοντας περισσότερες από 200.000 ώρες εργασίας σε δράσεις εθελοντισμού. Οι εργαζόμενοι προσέφεραν εθελοντική εργασία παρέχοντας γεύματα σε οικογένειες που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας αλλά και σε αστέγους, έβαψαν τους τοίχους σχολείων, συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες για τα παιδιά που νοσηλεύονται, προσέφεραν δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και απασχολήθηκαν σε προγράμματα στήριξης ορφανών παιδιών και σε εθελοντικές αιμοδοσίες.
    Στην κορυφή