ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΙΩΣΗ 92%


Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοπρασία του Νοεμβρίου για τα φάρμακα των νοσοκομείων, που όπως επισήμανε "δεν είναι συσκευασμένα φάρμακα, είναι δραστική ουσία χωρίς εμπορική ονομασία. Πρόκειται συγκεκριμένα για το φάρμακο σιπροφλοξαξίνη, που είναι αντιβιοτικό και που αφορά στις ανάγκες όλων των νοσοκομείων της χώρας με προϋπολογισθείσα δαπάνη 5.200.000 ευρώ. Όπως δήλωσε ο υπουργός η δημοπροασία κατέληξε "σε 420.000 ευρώ. Δηλαδή υπήρξε μέσα από την ηλεκτρονική δημοπρασία μείωση της τάξης του 92%. Αισθανόμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι.

Ο υφυπουργός, κ. Τιμοσίδης κι εγώ προσωπικά. Γιατί ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα, που αφορά τον Έλληνα φορολογούμενο, τον Έλληνα πολίτη. Θέλουμε και οι δύο να συγχαρούμε τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, τον κ. Νίκο Πολύζο, ο οποίος είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της δουλειάς. Εμείς αυτά που λέμε τα κάνουμε. Και είναι εκκωφαντική, ξαναλέω, η διαφορά του 92%. Από 5.200.000 ευρώ, να αγοράζουμε με 420.000 ευρώ ίδια ποσότητα. Και έτυχε στην προκείμενη περίπτωση η δραστική ουσία αυτή να είναι γενόσημο. Δηλαδή επιτυγχάνεται και ο άλλος μας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι μόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήμων. Και τέλος να πω ότι «έτυχε» να είναι ελληνική η εταιρία. Γιατί μας έλεγαν ότι τον Ιούλιο η ηλεκτρονική δημοπρασία εκείνη είχε καταλήξει σε εταιρία που δεν ήταν ελληνική κι ότι αυτό θα κατέληγε συνολικά στην αποβολή των ελληνικών εταιριών από το παιχνίδι. Λάθος ήταν εκείνο και το είχαμε πει αμέσως, ότι κάνετε λάθος . Και ήρθε η σημερινή μέρα να αποδείξει ότι κι εκεί δεν είχαν δίκιο. Και μας έλεγαν, «μην χαίρεστε ότι κατεβάσατε τις τιμές. Κατ’ ουσίαν κλείνετε τις ελληνικές βιομηχανίες. Γίνεται dumping. Θα καταλήξουν μόνο σε πολυεθνικές, οι οποίες στο τέλος θα ανεβάσουν τις τιμές».

Τους λέγαμε, ότι δεν έχετε καθόλου δίκιο, μας το αποδεικνύει και η σημερινή μέρα. Θεωρώ σημαδιακή τη μέρα αυτή, αν θυμάστε η μείωση του καλοκαιριού στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία, που έκανε ποτέ το ελληνικό δημόσιο ήταν της τάξης του 85% και σήμερα πετύχαμε 92% και αξίζουν συγχαρητήρια κι από μένα και από τον κ. Τιμοσίδη στον κ. Πολύζο και τους συνεργάτες του".



    Στην κορυφή