Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ


Την πόρτα στις αλλεργίες ανοίγουν οι γονείς που είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους και κυρίως όταν καθώς αυτά είναι σε μικρή ηλικία δεν τα αφήνουν να καταναλώνουν κάποιες τροφές που θεωρούνται «αλλεργιογόνες».

Τρεις μεγάλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από το King's College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και το Duke University της Βόρειας Καρολίνα, δείχνουν μέχρι στιγμής ότι η στάση των γονιών οδηγεί στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ενας εκ των επιστημόνων που συμμετέχουν στην έρευνα του King's College, ο καθηγητής Γκίντεον Λακ, σε παλαιότερη έρευνά του είχε διαπιστώσει ότι τα παιδιά Εβραίων που ζουν στη Βρετανία είναι δέκα φορές πιο πιθανό να εκδηλώσουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς σε σύγκριση με τα παιδιά στο Ισραήλ, τα οποία καταναλώνουν περισσότερους ξηρούς καρπούς από μικρότερη ηλικία.

Στη νέα, μεγαλύτερη έρευνα που πραγματοποιεί, στόχος είναι να επιβεβαιωθεί αν είναι εφικτή η απευαισθητοποίηση των παιδιών στους ξηρούς καρπούς όταν αυτοί χορηγούνται σε σταδιακά αυξανόμενες ποσότητες από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Κάτι σχετικό έχουν κάνει ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, που διαπίστωσαν ότι η χορήγηση μικρών δόσεων αλεύρων φιστικιού σε αλλεργικά παιδιά κάθε μέρα για 30 εβδομάδες αύξησε την ανθεκτικότητα του οργανισμού τους, σε ασφαλή επίπεδα.

Δεδομένου όμως ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις στα τρόφιμα είναι επικίνδυνες, οι επιστήμονες με τις νέες τους έρευνες στόχο έχουν να καταλήξουν σε απολύτως ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο καταπολέμησής τους.

Πηγή Espresso


    Στην κορυφή