Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας σύσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα θέματα λειτουργίας των φαρμακείων. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας κ. Μανώλη Αγγελάκα έλαβαν μέρος οι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων/νος Λουράντος, Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ Κων/νος Κούβαρης και ο Γραμματέας της ΕΚΟ Φαρμακοποιών κ Στέλιος Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου αναφορικά με τη λειτουργία των φαρμακείων [ωράριο λειτουργίας, περιορισμός ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών κλπ]. Οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι η εφαρμογή και νέων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν στον αφανισμό των φαρμακοποιών ως λειτουργών της δημόσιας υγείας.

Μετά τη σύσκεψη ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας κ. Μανώλης Αγγελάκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Υπουργός Υγείας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αλλά και με τα αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα που κατά καιρούς εξαγγέλλει, οδηγεί τους φαρμακοποιούς στην εξόντωση. Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει το ρόλο και τη προσφορά των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία και θα αντιταχθεί σε μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους και την παράδοση της λιανικής διανομής των φαρμάκων σε καρτέλ. Ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, που είναι επιθυμητός από όλους, δεν μπορεί να γίνει με αποφάσεις που απαξιώνουν τον ρόλο των φαρμακοποιών, τους οδηγούν στη φυσική εξόντωση και παραγνωρίζουν τη διαχρονική τους σχέση και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο».


    Στην κορυφή