Η ΜΑΙΡΗ ΔΙΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαίρη Διακάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δήλωσε:

‘’Σε μια χώρα που ακολουθεί ένα γρήγορο ρυθμό κατάρρευσης και όχι ανάπτυξης, όπως υποκριτικά αναφέρουν μονίμως, με κατοίκους τρομοκρατημένους, αγανακτισμένους και θυμωμένους για την εξαθλίωση που βιώνουν, κατοίκους που έχουν φτάσει στην αναξιοπρεπή διαβίωση, λόγω των μνημονιακών επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης, που υιοθετεί τακτικές εκβιασμών και ‘veto’ σε ευαίσθητους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας, το σύστημα Υγείας ειδικότερα, οδηγείται σκόπιμα στην κατάρρευση.

Ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η πριμοδότηση των ιδιωτών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας και, εν προκειμένω, την φαρμακευτική περίθαλψη, αδιαφορώντας αν τέτοιου είδους επιλογές οδηγήσουν την χώρα σε ανθρωπιστική κρίση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο και ο Υπουργός Υγείας, δεν διστάζει μέσω τηλεοπτικών δηλώσεων να εκβιάζει, να κατηγορεί, να διαβάλλει και να προσπαθεί να διασπάσει τους Φαρμακοποιούς.

Θα έπρεπε ίσως ο κ. Υπουργός να παραδεχτεί κατ’ αρχάς τις συνέπειες της πολιτικής τους, προτάσσοντας την εξυγίανση αυτού του εξαιρετικά ευαίσθητου τομέα, με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών και όχι με κριτήριο τα λογιστικά δεδομένα του Υπουργείου και της τρόικας.

Διότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.
Διότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό.
Διότι στην υγεία δεν γίνονται κοπτοραπτικές εκπτώσεις.
Διότι στην υγεία η πρόσβαση όλων πρέπει να είναι απρόσκοπτη .
Διότι κύριε Υπουργέ:
Υγεία και νους εσθλά τω βίω δύο!
(Υγεία και μυαλό είναι δυο θαυμαστά πράγματα στη ζωή!)’’
    Στην κορυφή