Η ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ "ΟΠΛΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


Η εμμηνόπαυση είναι μια κατάσταση που συνήθως φέρνει στις γυναίκες κατάθλιψη και ουσιαστικά καταστρέφει την καθημερινότητα τους. Ένα νέο χάπι όμως, υπόσχεται πως θα διώξει αυτή τη στεναχώρια από το ασθενές φύλο και θα τους αλλάξει τη ζωή.

Συγκεκριμένα αυτό το χάπι είναι φτιαγμένο από γλυκόριζα και συμβάλει στη σωστή διατήρηση των οστών, δίχως παρενέργειες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η βασική χημική ουσία του χαπιού, έχει παρόμοια επίδραση με την γυναικεία ορμόνη – οιστρογόνο που κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα την όρεξη για σεξ, η οποία πέφτει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, οι οποίοι τελειοποίησαν το συγκεκριμένο χάπι, ανέφεραν ότι παλαιότερα παρόμοια χάπια – υποκατάστατα στα οιστρογόνα που λείπουν από τις γυναίκες, είχαν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Πολλές φορές προκαλούσαν πονοκεφάλους, ζάλη, κράμπες στο στομάχι και ναυτία. Μερικές φορές, η ορμονική υποκατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και καρδιακά προβλήματα.

Λαμβάνοντας υπόψην τους τα προηγούμενα στοιχεία, οι αμερικανοί ερευνητές, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο πιο ασφαλής τρόπος για την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης, είναι το χάπι από γλυκόριζα (licogen). Έτσι κατά τη διάρκεια της έρευνας, έδωσαν σε 51 γυναίκες που πέρναγαν εμμηνόπαυση ή ήταν κοντά σε αυτήν, χάπι licogen ή χάπι placebo.

Με το πέρας ενός χρόνου περίπου, όσες κατανάλωναν τακτικά το licogen, διαπιστώθηκ πως μειώθηκε ο αριθμός των εξάψεών τους και οι νυχτερινές εφειδρώσεις τους, μειώθηκαν κατά 80%. Τέλος ο ύπνος τους πλέον ήταν φυσιολογικός, με σπάνια πλέον τα νυχτερινά «ξεσπάσματα».

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή