Η ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Όπως επισημαίνει η Φλόγα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού "Η Φλόγα στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των μελών της καθώς και των χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων της.

Εμείς εδώ στη Φλόγα, προσαρμόσαμε στη ζωή μας τη φιλοσοφία του εθελοντισμού και προσφέρουμε όσο χρόνο μπορούμε από την καθημερινότητά μας με αγάπη, μεράκι, συνέπεια και διάρκεια. Ένα συνταρακτικό γεγονός στην οικογένειά μας, όπως ο καρκίνος στο παιδί μας, έγινε η αρχή για μια έκφραση εθελοντισμού που ανακουφίζει εμάς τους ίδιους και ταυτόχρονα έδωσε και δίνει χέρι βοηθείας σε τόσους άλλους γονείς και παιδιά.

Ο εθελοντισμός, είναι στάση ζωής, ξεκινά από την ψυχή και την καρδιά μας και πλημυρίζει τον κόσμο όλο, χωρίς όρια, φραγμούς και κανόνες, υμνεί την αγάπη και οδηγεί στην προσωπική καταξίωση και τον αυτοσεβασμό.

Ο εθελοντής γνωρίζει νέους ανθρώπους, χτίζει νέες φιλίες, ανοίγει νέους ορίζοντες. Αναπτύσσει νέα ταλέντα και προσωπικές ευαισθησίες, εκπαιδεύεται σε νέες πρακτικές, σπουδάζει νέα αντικείμενα έξω από την καθημερινότητά του, γίνεται μέλος μιάς ομάδας και μαθαίνει να λειτουργεί μέσα σ’ αυτήν ομαδικά, στοιχείο απαραίτητο για τη διάπλαση του χαρακτήρα και την προσαρμογή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και την κοινωνία. Δημιουργική απασχόληση, μάθηση, γνώση, ευχαρίστηση, εμπειρίες και μια πληθώρα συναισθημάτων που χρωματίζουν και δίνουν νόημα στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας.

Ο εθελοντιμός έρχεται αντιμέτωπος με τη σημερινή κοινωνία, όπου κυριαρχεί ο αγώνας για την επικράτηση και την επιβίωση. Ο ανθρωπισμός μας συχνά παγιδεύεται μέσα στους ρυθμούς που μας επιβάλλει ο σημερινός τρόπος ζωής.

Η ανάγκη να συγκεντρώσουμε περισσότερα υλικά αγαθά, μας αποσπά την προσοχή από τα αγαθά της ψυχής μας. Σε μια κοινωνία που ο πολίτης
βάλλεται από την πληροφόρηση για υλικά αγαθά και απολαύσεις, ο εθελοντισμός προσπαθεί να εντοπίσει και να ανασύρει από τα βάθη της
ανθρώπινης φύσης την ανάγκη του ανθρώπου για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, την αγάπη τελικά, ανθρώπου σε άνθρωπο.

Όλοι μπορούμε να βρούμε το χρόνο και τον τρόπο να προσφέρουμε, φτάνει να μας δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, μα κυρίως όλοι μπορούμε να ψάξουμε την καρδιά μας και να βγάλουμε στην επιφάνεια όλα αυτά τα συναισθήματα της κοινωνικής προσφοράς που υπάρχουν μέσα μας και δεν το γνωρίζουμε παρά μόνο όταν τα γευτούμε.

Η Φλόγα προσφέρει στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον την ευκαιρία, την έμπνευση και τη δυνατότητα να προσφέρει κάτω από οργανωμένες δομές και διαδικασίες μέσα από ένα καθεστώς πραγματικού εθελοντισμού, ταυτόσημου με το ήθος, την ηθική και την προσφορά χωρίς κανένα υλικό συμφέρον.

Εμείς οι γονείς της Φλόγας για όσους δεν μας ξέρουν η Φλόγα είναι Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο- προσφέρουμε εθελοντικά το χρόνο και την ψυχή μας για τη βελτίωση της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Διεκδικούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας. Ζητούμε από την πολιτεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά κι εμείς από την πλευρά μας δεν παραμένουμε μόνο στην κριτική και τη διεκδίκηση. Συμμετέχουμε με όρεξη και δύναμη συμπληρώνοντας τα κενά της πολιτείας, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των παιδιών μας."


    Στην κορυφή