Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ Schiniathlon Multirama 2011


Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση, η Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με ν. Πάρκινσον στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 θα δώσει το παρών στο Schiniathlon Multirama 2011. Ο 43χρονος Νίκος Κουκουλάκης φωτογράφος στο επάγγελμα, ασθενής τα τελευταία 7 χρόνια από την ν. Πάρκινσον και ενεργό μέλος της ομάδας υποστήριξης νεανικής ν. Πάρκινσον της Επίκουρος-κίνηση θα δώσει το παράδειγμα σε όλους τους ασθενείς της νόσου και θα πάρει μέρος σε αγώνα τριάθλου sprint απόστασης στο Σχοινιά Αττικής. Φορώντας τα χρώματα της Επίκουρος-κίνηση θα συμμετάσχει σε 3 αγωνίσματα τα οποία θα διεξαχθούν διαδοχικά χωρίς διαλείμματα 750 μέτρα κολύμπι, 20 χλμ ποδήλατο και 5 χλμ τρέξιμο έχοντας να αντιμετωπίσει αθλητές από όλο τον κόσμο. Η Επίκουρος-κίνηση θέλοντας να επιβραβεύσει την προσπάθεια αυτή, οπως ανακοινωσε, θα αποτελέσει επίσημο χορηγό του κ. Κουκουλάκη και θα τον υποστηρίζει σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιθυμεί να συμμετάσχει.

Λίγα λόγια για την νόσο Πάρκινσον.


Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη συχνότερη πάθηση του εγκεφάλου μετά την νόσο Alzheimer. Αφορά όχι μόνο ηλικιωμένους, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά και νέους ανθρώπους που ακόμα εργάζονται όπως επίσης και την οικογένεια τους αποτελώντας έτσι ένα σοβαρό και σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου και η σωστή ενημέρωση και υποστήριξη είναι για αυτούς μια ανάγκη. Τα προβλήματα της νόσου είναι κυρίως κινητικά (τρέμουλο, δυσκαμψία, βραδύτητα κινήσεων, αστάθεια) αλλά τελευταία δίνεται έμφαση και στα μη κινητικά όπως η κατάθλιψη, η διαταραχή μνήμης, η διαταραχή ύπνου και άλλα. Επειδή η νόσος είναι χρόνια και έχει κινητική συμπτωματολογία, ο ασθενής δυσκολεύεται στις καθημερινές του δραστηριότητες με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εργαστεί και να επιβαρύνει τον φροντιστή του. Πρόκειται δηλαδή για μια πάθηση που αφορά την οικογένεια και συνεπώς μεγαλύτερο αριθμό ατόμων της κοινωνίας μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν θεραπείες που εφαρμόζονται και στην Ελλάδα οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών με ν. Πάρκινσον.

Σχετικά με την ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση

ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση, η Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με ν. Πάρκινσον, όπου λειτουργεί από το 2008 ως ενεργός κλάδος της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ «διαταραχή νόηση & κίνηση» (Εταιρεία αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Από το 2008 η ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση είναι μέλος της EPDA - European Parkinson’s Disease Association. Αριθμεί περισσότερα από 800 μέλη τα οποία είναι Άτομα με ν. Πάρκινσον ή συναφή νοσήματα, φροντιστές, επιστήμονες υγείας και απλοί εθελοντές. Οι σκοποί της ΕΠΙΚΟUΡΟΣ–κίνηση είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, η ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την νόσο, η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για την θεραπεία και την κατανόηση της ν. Πάρκινσον. Προτρέπουμε την ελεύθερη επικοινωνία και τον εθελοντισμό και είμαστε πάντα ανοικτοί σε προτάσεις των μελών μας για να βρούμε λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

www.parkinsonportal.gr


    Στην κορυφή