Η ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ


Αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι υπαίτιες για προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών, σύμφωνα με μια νέα ιατρική έρευνα που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Κάρεν Μπόνουκ μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι παιδιά με αναπνευστικές δυσκολίες κατά τον ύπνο έχουν αυξημένη πιθανότητα από 40 έως 100% να εμφανίσουν «νευροσυμπεριφορικά προβλήματα» έως την ηλικία των επτά ετών, ενώ παράλληλα η ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου τους τίθεται σε κίνδυνο.

Το μεγάλο εύρος της έρευνας, που έγινε με τη συμμετοχή 11.000 παιδιών, μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να επιβεβαιώσουν αρκετές υποθέσεις του παρελθόντος. Τα τελευταία χρόνια πολλοί παιδίατροι είχαν παρατηρήσει ότι συνηθισμένα νυχτερινά προβλήματα, όπως η άπνοια και το ροχαλητό, αύξαναν την πιθανότητα υπερκινητικότητας και διαταραχής ελλειμματικής προσοχής σε μετέπειτα στάδια της ζωής των ασθενών τους. Στους ενήλικες το συνηθέστερο σύμπτωμα είναι η υπερβολική κόπωση κατά τη διάρκεια της μέρας.

Πηγή Ζougla.gr

    Στην κορυφή