ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Με αφορμή χθεσινό δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ, όπου αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Ιατρών η Ένωση Ιατρων ΕΟΠΥΥ επισημαίνει:

"1. Οι κινητοποιήσεις μας
έχουν προαναγγελθεί για τις 3 Σεπτεμβρίου και ποτέ δεν άρχισαν στις 20 και 21 Αυγούστου όπως λανθασμένα υποστηρίζει το ΔΤ.
2. Οι ιατροί ΔΕΝ έχουν πληρωθεί
για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει εδώ και 2 έτη, καθώς ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει 570 εκ. στους κλινικούς, 540 εκ στους εργαστηριακούς ιατρούς από το παρελθόν και άλλα 230 εκ. για το 2012. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο 4 μήνες του 2012 για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις καθώς και μόνο 5 μήνες ιατρικές επισκέψεις, ενώ χρωστάει τις ληξιπρόσθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, καθώς και την τελική εκκαθάριση του 10% των δεδουλευμένων για όλους τους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετοί ιατροί και εργαστήρια που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου από τον ΕΟΠΥΥ.
3. Καλούμε τον κ. Βουδούρη, αντί να επικαλείται άρθρα της σύμβασης που ακόμη αναμένουμε να υπογράψει, να διαβάσει πρώτα εκείνος τα άρθρα που αναφέρουν ρητά ότι ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να πληρώνει εντός 45 ημερών.
Σκοπίμως αποκρύπτει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ την σημαντική αυτή παράμετρο, ότι πρώτος ο Οργανισμός έχει καταστρατηγήσει τις δικές του υποχρεώσεις, προφανώς κατά την προσφιλή, αλλά αποτυχημένη και καταδικαστέα τακτική της απόκρυψης της αλήθειας!
4. Ειδικότερα του επισημαίνουμε ότι αν συνεχίσει να παρανομεί θα αναγκαστούμε να προβούμε σε διαταγές πληρωμών και
συντηρητικές κατασχέσεις.
Επιπροσθέτως και δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ασφαλιστικά σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας (9,5 εκατ.)
, εκφράζοντας την αγωνία των Παρόχων Υγείας αλλά και των ασφαλισμένων, για την επερχόμενη κατάρρευση της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας δια της «μαύρης τρύπας» του ΕΟΠΥΥ, απευθύνουμε στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μερικές κρίσιμες και εύλογες ερωτήσεις, για τις οποίες καλείστε κ. Βουδούρη, ως καθ’ ύλην αρμόδιος να δώσετε άμεση απάντηση:
1. Αναλογικά πόσες είναι οι αποτιμώμενες δαπάνες για το πρώτο εξάμηνο του 2012 προς τους παρόχους Υγείας (κλινικούς Ιατρούς, ιατρικές πράξεις, παρακλινικές εξετάσεις, κλινικές, φυσιοθεραπείες και φαρμακευτική δαπάνη) και σε τι ποσοστό τις έχει καλύψει ο οργανισμός;



    Στην κορυφή