Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: Ο ΕΟΠΥΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


Ο ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Γ. Βουδούρης "συνεπής σε όσα είπε και υπέγραψε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους συλλόγους των φαρμακοποιών, κατέβαλε σήμερα στους φαρμακοποιούς τη δαπάνη Νοεμβρίου 2011, 10 μέρες πιο μπροστά από την προβλεπόμενη συμφωνία.

Επομένως, θεωρούμε ότι από τη Δευτέρα, 9-1-2012 όλοι οι λογαριασμοί των φαρμακοποιών θα έχουν πιστωθεί. Την όλη φημολογία περί του αντιθέτου, δηλαδή ότι «ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει, ή δεν θα πληρώσει» την αφήνουμε στην κρίση των ασφαλισμένων.

Θεωρούμε δε ότι είναι η τελευταία φορά που ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και στερούνται το αγαθό του φαρμάκου. Εμείς δείξαμε τη συνέπειά μας και περιμένουμε την ανταπάντηση.

Εξάλλου, το δίκτυο των γιατρών, από ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, που αποφάσισαν με τη θέλησή τους να συνεχίσουν συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ πλησιάζει τις 5.000.
Ήδη, η λίστα με τα ονόματα των γιατρών έχει αναρτηθεί σε όλα τα πρόσφορα σημεία προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες δηλαδή στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών ταμείων, τις μονάδες του ΙΚΑ, τα ΚΕΠ και την τηλεφωνική γραμμή 184.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τις μονάδες του ΙΚΑ, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών δωρεάν και όποιον γιατρό της επιλογής τους, με αμοιβή, με την προϋπόθεση να έχει δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων.

Οι συμβάσεις με τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν παραταθεί και επομένως μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των εργαστηριακών εξετάσεων ανεξαιρέτως.

Ακόμη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δύνανται να νοσηλεύονται εκτός από τα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες επίσης έχουν παραταθεί οι υπάρχουσες συμβάσεις.

Επίσης οι παροχές σε είδος θα κατατίθενται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που συγκροτούν τον νέο Οργανισμό, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν με λεπτομέρειες όλες οι δράσεις που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση ή ταλαιπωρία.

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στο μεταβατικό αυτό στάδιο, εφόσον υπάρχει καλή πρόθεση".




    Στην κορυφή