ΦΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ


Βραζιλιάνοι ερευνητές απομόνωσαν μια ουσία από μικροοργανισμούς που ζουν στο εσωτερικό του φυτού, η οποία, όπως διαπιστώθηκε στο εργαστήριο, είχε καλά αποτελέσματα στην εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων. Οι ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι, επειδή η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες και λιγότερο τοξικές θεραπείες κατά της νόσου.

«Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ’ ένα φυτό της Αμαζονίας, τους απομονώσαμε και βγάλαμε από αυτούς μία ουσία, την οποία δοκιμάσαμε σε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα σε ορισμένους όγκους» δήλωσε ο Ρούντι Προκόπιο, συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA).

Υστερα από μια πρώτη πειραματική φάση που διήρκεσε τέσσερα χρόνια η ουσία αυτή θα δοκιμαστεί σε ζώα και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, στον άνθρωπο.

Ο Ρούντι Προκόπιο όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει πριν από το τέλος της διαδικασίας το όνομα του φυτού ή τους τύπους των όγκων στους οποίους έγιναν οι δοκιμές. «Εχουμε στόχο να παρασκευάσουμε νέα φάρμακα κατά του καρκίνου, που να είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο τοξικά» αρκέστηκε να δηλώσει.

Πηγή Espresso


    Στην κορυφή