ΦΣΑ:ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


"Από τις 23/5/2012 που ανακοινώσαμε την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Υποστήριξης των πολιτών που πάσχουν από σοβαρότατες ασθένειες και αδυνατούν να βρουν τα φάρμακα τους στα νοσοκομεία, δεχόμαστε δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια από ασθενείς (ή από τους συγγενείς τους) οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του μαστού, λέμφωμα hodgkins και άλλες σοβαρότατες ασθένειες. Το γεγονός ότι τα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται ή κάνουν τις θεραπείες τους, δεν έχουν τα φάρμακα τους και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις θεραπείες τους, φέρνουν τους ασθενείς σε πραγματική απελπισία καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με άμεση απειλή της ζωής τους.Τα παραπάνω επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και προσθέτει:

"Το Γραφείο Υποστήριξης του Φ.Σ.Α. σήμερα, 24/5/2012, έχοντας καταγράψει όλα τα τηλεφωνήματα κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις για να βρει τον πυρήνα του προβλήματος αλλά και τη λύση του.

Απέστειλε έγγραφο προς όλες τις καταγεγραμμένες φαρμακευτικές εταιρείες, ζητώντας πληροφορίες για τα φάρμακα που ενώ έπρεπε να υπάρχουν, δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, επικοινωνήσαμε και με τα νοσοκομεία, ερευνώντας την υπόθεση, διασταυρώνοντας τις πληροφορίες μας. Οι απαντήσεις από τις εταιρείες μας άφησαν έκπληκτους, καθώς μάθαμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα νοσοκομεία αρνούνται να παραγγείλουν τα φάρμακα, καθώς δεν εντάσσονται στον προϋπολογισμό τους, (παρόλο που υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που υποχρεώνει τα νοσοκομεία όχι μόνο να χορηγούν τα φάρμακα αυτά και τα οποία θα πληρώνονται από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό τους).

Σε περίπτωση μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, μάθαμε από το φαρμακείο του νοσοκομείου πως η εταιρεία δήλωσε ότι η παραγγελία που παρέδωσε στο νοσοκομείο στις 18/5/12, ήταν και η τελευταία, καθώς τα νοσοκομεία της χρωστούν πολλά χρήματα. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία αδυνατούν να χορηγήσουν τα φάρμακα αυτά, καθώς ο νόμος το απαγορεύει. Ως εκ τούτου,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ (ΚΡΑΤΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5220954-210 5220955 – 210 5223914- 210 5228051.

Ο Φ.Σ.Α. έχει ανοίξει και δίαυλο επικοινωνίας με το Σύλλογο Νεφροπαθών, καθώς και με άλλους συλλόγους πασχόντων, προκειμένου να υπάρξει κοινή προσπάθεια με μόνιμη λύση. "


    Στην κορυφή