ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


"Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη αλλοπρόσαλλη απόφαση και ”ξαφνικά” αποφάσισε να αφήσει τελείως ελεύθερο το ωράριο των φαρμακείων", όπως αναφέρει το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και προσθέτει:

"Η δήθεν ” ελεύθερη λειτουργία των φαρμακείων“ είναι η απόλυτη ελευθερία του μεγάλου ψαριού να φάει το μικρό. Και δυστυχώς η κυβέρνηση ταυτίζεται με το μεγάλο ψάρι, τα συμφέροντα του εξυπηρετεί και τις οδηγίες του εφαρμόζει. Ο Π.Φ.Σ. προειδοποιεί και ενημερώνει ότι εάν εφαρμοσθεί η Υπουργική απόφαση του κ. Λοβέρδου για ελεύθερο ωράριο λειτουργίας του φαρμακείου θα προκληθεί ένα τεράστιο αλαλούμ με μοναδικό θύμα τον ασθενή που θα αναζητεί το φάρμακο του μέσα στο χαοτικό κυβερνητικό δημιούργημα, όπου το κάθε φαρμακείο θα λειτουργεί όποτε θέλει, όσο θέλει και αν θέλει.
Ζητήσαμε να λάβει υπ’ όψιν τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες, αποφάσεις δικαστηρίων ακόμη και του ΣτΕ, τα ισχύοντα σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τέλος την κοινή λογική.

Προτείναμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των διημερεύσεων φαρμακείων με πλήρη κάλυψη όλων των περιοχών. Δυστυχώς η κυβέρνηση θέλησε να αποδείξει για ακόμη μια φορά, ότι δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την καλύτερη φαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού λαού, αλλά να εξασφαλίσει την καλύτερη προώθηση και προστασία ισχυρών οικονομικών κύκλων που προσβλέπουν στο χώρο του φαρμάκου. Οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι το φαρμακείο δεν είναι οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα, διότι το φάρμακο δεν είναι το οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν.

Απευθύνονται στην κοινωνία που αποδεδειγμένα αναγνωρίζει τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού, που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον κάθε πολίτη που έχει πρόβλημα υγείας . Σ’ αυτό το τερατούργημα εμείς δεν θα συμπράξουμε.

Ήδη το νομικό τμήμα έλαβε εντολή προσφυγής κατά της παράνομης Υπουργικής Απόφασης που ετοιμάζεται. Σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων της χώρας θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των φαρμακοποιών".


    Στην κορυφή