''ΦΑΡΜΑΚΟ'' ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Οι απλές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα με χαλαρό βήμα, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της κατάθλιψης, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σκωτία.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η έντονη γυμναστική μπορεί να αμβλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά έως τώρα δεν ήταν βέβαιο εάν το ίδιο ισχύει και για τις δραστηριότητες με ήπια ένταση.

Ωστόσο, η νέα μελέτη δείχνει πως ακόμα και ένας περίπατος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμος.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Ψυχική Υγεία & Φυσική Δραστηριότητα» (MHPA), αναζήτησαν τις έως τώρα μελέτες επί του θέματος, εντοπίζοντας τελικά οκτώ στις οποίες είχαν συμμετάσχει 341 εθελοντές, οι οποίοι ασχολούνταν με την ηπιότερη μορφή άσκησης: το περπάτημα.

Όπως έδειξε η συνδυασμένη ανάλυση των στοιχείων, το περπάτημα βοηθούσε σημαντικά τους πάσχοντες από κατάθλιψη να αισθανθούν καλύτερα, παρέχοντας ψυχικό όφελος ανάλογο με αυτό που έχει παρατηρηθεί σε όσους γυμνάζονται σκληρά.

Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα ανθρώπους θα αναπτύξει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του. Αν και υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπισή της, οι γιατροί συχνά συνιστούν γυμναστική σε όσους έχουν ήπια μορφή της νόσου.

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ online
    Στην κορυφή