ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ


Το 9o Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου θα διεξαχθεί στον Όμιλο ΙΑΣΩ την Πέμπτη 16 Ιουνίου το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου(Hands on) και το θεωρητικό μέρος την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Ιουνίου του 2011 στο ΗILTON Aθηνών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σεμιναρίου, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη θα δοθεί έμφαση στην «φροντιστηριακή πρακτική άσκηση». Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει μικρές ομάδες ιατρών ανά δύο άτομα με τον εκπαιδευτή που συμμετέχουν στο πρακτικό σεμινάριο και έχει σχεδιαστεί να είναι άμεσα διαδραστική με τους εκπαιδευτές για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Οι Διαδραστικές Συνεδρίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο στην καλύτερη αναγνώριση κολποσκοπικών εικόνων και να τον ενθαρρύνουν στην συζήτηση με τους εκπαιδευτές, σε θέματα που αφορούν στην διαχείριση και αντιμετώπιση ιδιαίτερων κλινικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίκαιρα θέματα και ομιλίες που αφορούν στην πρόληψη και θεραπεία των προ- καρκινικών αλλοιώσεων του κατώτατου γεννητικού συστήματος της γυναίκας. Η Επιστημονική αυτή εκδήλωση αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης.


    Στην κορυφή

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ


Η ανάγκη για πρακτική άσκηση των γυναικολόγων σε μεθόδους αντιμετώπισης ασθενών με HPV σχετιζόμενες βλάβες είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ. Στην προσπάθεια αυτή, και μέσα στο πλαίσιο του 13ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 08:30, το πρακτικό μέρος “Hands on” του σεμιναρίου στην Κλινική ΙΑΣΩ, Λεωφ. Κηφισίας 37-39 Μαρούσι. Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Ιουνίου του 2015 στο ξενοδοχείο ΗILTON Aθηνών.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μόλυνση με τον ιό HPV είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη καρκίνου όχι μόνο στον τράχηλο της μήτρας, αλλά και σε άλλες ανατομικές περιοχές του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, όπως ο κόλπος, το αιδοίο και ο πρωκτός.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη, θα δοθεί έμφαση στην θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων και την πρόληψη καρκίνου τραχήλου μήτρας.

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης (European Federation for Colposcopy, EFC) και τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης (British Society for Colposcopy and Cervical Pathology, BSCCP) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.
    Στην κορυφή