ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ


Με την απόκτηση και εγκατάσταση του τελευταίου τύπου ρομποτικού μηχανήματος Da Vinci στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στις 15 & 16 Απριλίου 2011, το ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής - Ρομποτικής Χειρουργικής, στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ. Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 250, μεταξύ των οποίων Μαιευτήρες Γυναικολόγοι, Χειρουργοί και Ουρολόγοι από όλη την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Καθηγητής Γεώργιος Μαρούλης, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας έναντι της μέχρι τώρα μεθόδου της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Στο Συνέδριο, συμμετείχαν δύο διεθνούς κύρους Επιστήμονες και Ερευνητές από την Αμερική και την Γαλλία, με εισηγήσεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, καλύπτοντας ευρύ φάσμα των θεμάτων που σχετίζονται με την γυναικολογική ρομποτική χειρουργική, τυγχάνοντας μεγάλης αποδοχής από το ακροατήριο.

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ζωντανή χειρουργική επίδειξη με την μέθοδο Da Vinci, από την Καθηγήτρια της Mayo Clinic Αμερικής, Rossane Kho και τον κύριο Βασίλειο Καπετανάκη, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης της μέχρι πρόσφατα στην Mayo Clinic. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν επεμβάσεις ρομποτικής στην γυναικολογία, όπως πλαστική σαλπίγγων με μικροχειρουργική, αφαίρεση ινομυωμάτων και κύστη ωοθήκης και γενικά ογκολογικά περιστατικά, σε περιπτώσεις των έσω γεννητικών οργάνων.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας, πραγματοποιήθηκε το πρακτικό μέρος, όπου οι ειδικευόμενοι, είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το ρομπότ Da Vinci, να εξοικειωθούν με την χειρουργική κονσόλα και να πραγματοποιήσουν όλους τους απαραίτητους χειρισμούς που απαιτούνται ώστε να έχουν την δυνατότητα χειρισμών και χρήσης ραμμάτων σε προπλάσματα σιλικόνης.

Η επιστημονική αυτή συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με τελικό σκοπό την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και τελικό αποδέκτη όλης αυτής της προσπάθειας την γυναίκα ασθενή.


    Στην κορυφή