Ε.Σ.Α.μεΑ.: ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 8 ΔΗΜΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Η ΕΣΑμεΑ δημοσιεύει τον πίνακα του υπουργείου Υγείας με την επεξεργασία των στοιχείων των απογραφών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και διατροφικού επιδόματος, καθώς και την απόφαση με την οποία κατανέμονται τα αντίστοιχα κονδύλια στους 8 δήμους της χώρας που έχουν ολοκληρώσει την απογραφή. Πρόκειται για τους δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Πειραιώς, Σερρών και Ξάνθης.

Η Συνομοσπονδία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, συνεχίζει τις προσπάθειές της σε όλη τη χώρα για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους τους και πιέζει μαζί με τους τοπικούς της φορείς όλους τους δήμους. Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να ολοκληρώσει τη διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων και τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης στην πλειονότητα των δικαιούχων.

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esaea.gr για την πορεία της απογραφής στους Δήμους της χώρας,

Ο πίνακας και η απόφαση.

    Στην κορυφή