Ε.Σ.Α.μεΑ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ


Τη διάλυση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με επιστολή της που απευθύνει στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Με πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΚΑΤ το προσωπικό του μικροβιολογικού τμήματος του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων και της υλικοτεχνικής του υποδομής μετακινείται στο εν’ λόγω Νοσοκομείο.

Η απόφαση αυτή προκαλεί δικαιολογημένα τις αντιδράσεις των ατόμων με βαριές κινητική αναπηρία (τετραπληγίες-παραπληγίες, ακρωτηριασμοί) και των εργαζομένων του Κέντρου, αφού είναι γνωστό ότι το πρώην ιστορικό ΕΙΑΑ, μετονομαζόμενο σε Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων αποτελεί το μοναδικό Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στη χώρα μας.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της , "έχει, επανειλημμένως σε σχετικά έγγραφά της, τονίσει τα κενά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο τομέας της Αποκατάστασης στη χώρα μας.

Από το 2001 έως και σήμερα δυστυχώς δεν έχουν γίνει ουσιαστικές ενέργειες από μέρους της Πολιτείας για την αύξηση των κλινών αποκατάστασης και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης.

Οι υπηρεσίες αποκατάστασης αποτελούν θεμελιώδη πολιτική για την αναπηρία. Από τη στιγμή που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή τους τότε η κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα ζήσει εποχές μεσαίωνα.


    Στην κορυφή