ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ


Έρχεται το πρώτο χάπι κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας! Οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται πια να κάνουν ενέσεις για να καταπολεμήσουν την αυτοάνοση, νευρολογική αυτή πάθηση, αφού από το φθινόπωρο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας το επαναστατικό σκεύασμα.

Πρόκειται για ταμπλέτες που περιέχουν φινγκολιμόδη, μια δραστική ουσία που καταπολεμά τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας και μειώνει στο μισό τις πιθανότητες ο ασθενής να υποτροπιάσει.

Το χάπι της φινγκολιμόδης έχει ήδη πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η πρώτη από του στόματος λαμβανόμενη θεραπεία για την ασθένεια. Για να γίνει αυτό, οι ειδικοί βασίστηκαν σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων κλινικών μελετών, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες ασθενείς.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η φινγκολιμόδη μειώνει αισθητά τον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενή, όπως αναπηρία ή άλλες εγκεφαλικές βλάβες. Ωστόσο, ο ασθενής δεν θα πρέπει να διακόψει τη λήψη του, διότι τότε η κατάστασή του μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία.

Οπως αναφέρεται από επιστήμονες, η καινοτόμος δράση του σκευάσματος οφείλεται στη φινγκολιμόδη, η οποία μειώνει την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η λήψη χαπιού αντί ενέσεων διευκολύνει αρκετά τους ασθενείς στην καθημερινότητά τους, όπως λένε κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στις έρευνες.

Πηγή Εspresso


    Στην κορυφή