ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ


"Οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή,", όπως ανακοίνωσαν "ύστερα από 15 μέρες κατάληψης στο υπουργείο Υγείας, κορυφώσαμε τις κινητοποιήσεις μας με την 48ωρη απεργία Τετάρτη - Πέμπτη 22 – 23Φεβρουαρίου.
Στη 48ωρη απεργία καλούσαν και στήριζαν τα κλαδικά σωματεία ψυχικής υγείας ΣΕΨΑΕΚΟ και Εργαζομένων Ψυχαργώς Αττικής καθώς και το κλαδικό σωματείο ειδικής αγωγής ΣΕΜΙΣΕΑ, τα σωματεία εργαζομένων στο Περιβολάκι και την ΠΕΨΑΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία Θριάσιο, Άγιος Σάββας, Αττικό, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Δαφνί, η Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), η ΟΕΝΓΕ (ΟμοσπονδίαΝοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν σε κατάληψη του υπουργείου, καθώς και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αν δεν είχαμε διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στιςεξελίξεις που δρομολογούνται στο χώρο της υγείας δεν θα είχε μπει στη διαδικασία να καλέσει 24ωρη.
Η πορεία κατευθύνθηκε στη βουλή και τη ΓΣΕΕ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ξεπουλημένου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, πέρασε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπου οι εργαζόμενοι του πορεύτηκαν μαζί μας στο μεγαλύτερο κομμάτι της και κατέληξε στο υπουργείο, όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Πανυγειονομικού Συντονιστικού. Η πορεία ήταν ιδιαίτερα μαζική για τα δεδομένα του χώρου και είχε έντονο παλμό.


    Στην κορυφή