ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


"Τα ασφαλιστικά ταμεία σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ,το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζουν τον εμπαιγμό των Εργαστηρίων , των Εργαστηριακών Γιατρών και των Ασφαλισμένων.", επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, που αναφέρει σχετικά:

"Παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες ότι επίκειται η καταβολή δύο μηνών του 1911 και η άμεση εκκαθάριση Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για την καταβολή του 90 % των αιτουμένων χρημάτων ούτε ένα ευρώ δεν κατεβλήθη και βέβαια ούτε κουβέντα για το οφειλόμενα του 1910 και του 1911.

Εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης η ΠΟΣΙΠΥ συνεχίζει την αναστολή παροχής πίστωσης ούσα βεβαία ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί ούτε cent από τα οφειλόμενα παλαιά και νέα και καλούμε και όσους δεν είχαν μέχρι τώρα πιστεί και συνέχισαν να παρέχουν πίστωση να το ξανασκεφτούν πριν καταλήξουν υπερχρεωμένοι και προβληματικοί.

Η αναστολή πίστωσης θα συνεχιστεί μέχρις ότου εμπράκτως διαπιστωθεί η καταβολή των δεδουλευμένων

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι οι προθεσμίες υποβολής για να βγάζουν στατιστικά συμπεράσματα και να απειλούν συναδέλφους , να μην καταβάλλουν τα έξοδα στους ασφαλισμένους και να αλλοιώνουν τις τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων που αναγράφονται στο κρατικό τιμολόγιο.

Από πληροφορίες που έχουμε στους δύο πρώτους μήνες υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής αιτούμενα ποσά που καλύπτουν άνω του 30 % της προϋπολογισθείσης ετήσιας δαπάνης διαπιστώνοντας ότι οι φόβοι που είχαμε εκφράσει επαληθεύτηκαν.

Τα αίτια και οι ευθύνες της υπέρβασης θα πρέπει να αναζητηθούν στα χειρόγραφα παραπεμπτικά κυρίως του ΙΚΑ τα οποία είναι χωρίς αρίθμηση και χωρίς αντίγραφο στα χέρια της υπηρεσίας. Και σε αυτό το σημείο επαληθευτήκαμε.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και οφείλει άμεσα να επανεξετάσει την θέση της για το plafond που της είχαμε προτείνει αν επιθυμεί όπως διακηρύσσει την περιστολή άσκοπων δαπανών .

Επισυνάπτουμε τις θέσεις μας σχετικά με την περιστολή των δαπανών όπως αυτές είχαν εκφραστεί στις 17/01/2012 προς τους συναρμόδιους φορείς".


    Στην κορυφή