EΠΙΣΧΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 1/2


Το Συντονιστικό Όργανο όλων των παρόχων υπηρεσιών υγείας , πλην φαρμακοποιών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα "μετά το συστηματικό εμπαιγμό τόσο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όσο και της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Φεβρουαρίου 2013 σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, εάν δεν ικανοποιηθούν έως τις 31/01/2013 τα κάτωθι αιτήματα:

1) Ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων του Οργανισμού

2) Άμεση αποπληρωμή των απαιτήσεων που αφορούν τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2012, όπως αυτές καταβλήθηκαν ήδη στους φαρμακοποιούς.

3) Χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των παλαιών οφειλομένων (5ετίας), με καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης τις 28/02/2013.

4) Όχι «κούρεμα» των παλαιών οφειλών μεγαλύτερο των φαρμακοποιών. Με δεδομένο ότι το «κούρεμα» των φαρμακοποιών θεσμοθετήθηκε στο 3,5% για τα οφειλόμενα έως 31/12/2011, οι υπόλοιποι πάροχοι απαιτούμε αντίστοιχη μεταχείριση, την στιγμή μάλιστα κατά την οποία βρισκόμαστε σε δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση (οφειλές 5ετίας, μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, σταθερές τιμές από το 1991, εκπτώσεις επί του Κρατικού τιμολογίου και χρήση αναλωσίμων)."


    Στην κορυφή