ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ


Επιστολή συμπαράστασης για τους κατοίκους στη Λέρο απέστειλε το ΔΣ του ΙΣΑ:

Προς τον κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κοιν: Επιτροπή κατοίκων Λέρου

Αθήνα,11.7.2012
ΑΠ 31215

ΘΕΜΑ: O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Νήσου Λέρου για την αναδιάρθρωση του Νοσοκομείου τους.

Κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο. Γεώργιο Πατούλη η με αριθμό πρωτ. 31214/11.07.2012, επιστολή του Δημάρχου Λέρου, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της νήσου Λέρου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, στα πλαίσια του ακριτικού οδοιπορικού υγείας που είχε πραγματοποιήσει, συζήτησε με τους ιατρούς και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και είχε ιδία αντίληψη περί των υγειονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία είναι τεράστια και για τα οποία πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.

Το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στον στοιχειώδη προορισμό του ελλείψει αναλωσίμων και φαρμακευτικού υλικού, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν τεράστιες και κάνουν το έργο των νοσοκομειακών ιατρών ακόμα πιο δύσκολο αλλά και αξιέπαινο.

Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι είναι 17.000, των τουριστών που θα επισκεφθούν το νησί, καθώς επίσης και τις ανάγκες των γειτονικών νησιών και συγκεκριμένα της νήσου Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου .

Για τους λόγους αυτούς, σε συνέχεια και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο της Λέρου, κο. Μιχάλη Κόλια και τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κο. Γιώργο Πατούλη, ο ΙΣΑ συμπαραστέκεται και κατανοεί τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι ιατροί και οι κάτοικοι της νήσου Λέρου, ζητά την άμεση συνάντηση σας μαζί τους προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που υφίστανται στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο και ευελπιστεί στην συμπαράσταση και των λοιπών αρμόδιων φορέων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
    Στην κορυφή