ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΛΜΑ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ


Ο υπεύθυνος του τομέα ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο ‘ΑΧΕΠΑ’ της Θεσσαλονίκης και είχε συναντήσεις με φορείς του χώρου της Υγείας της πόλης. Με αφορμή και τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ,Διατροφής και Αθλησης , ο κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε τα εξής:

«Ο νέος Υπουργός Υγείας θα πρέπει να εφαρμόσει τις νομοθετικές θεωρίες της προκατόχου του όσον αφορά την λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου.Για άλλη μία φορά φάνηκαν ανέτοιμοι καθώς δεν εξέδωσαν τις υπουργικές αποφάσεις που το νομοσχέδιο προβλέπει. Επιβεβαιώνονται με τον πλεον σαφή τρόπο οι παρατηρήσεις μας που είχαμε καταθέσει κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα ανεφάρμοστο, επιπόλαιο και πρόχειρο νομοσχέδιο.

Αναφορικά με τις νέες αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας , Διατροφής και Άθλησης είναι σημαντικό να καθοριστούν, ώστε να μην χρειάζεται ο Υπουργός Υγείας να παρακολουθεί τις μεταγραφές των παικτών της Α’ Εθνικής.

Ένα από τα θέματα που θα κληθεί να διορθώσει ο σημερινός Υπουργός Υγείας είναι οι πειραματισμοί της προκατόχου του με το σύστημα εφημέρευσης των ιατρών στα νοσοκομεία, όπου το μόνο που κατόρθωσε είναι να μην βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών στα περισσότερα, να πληρώνονται εφημερίες ιατροί που δεν τις κάνουν ενώ εφημερεύουν ιατροί που δεν πληρώνονται. Δείχνει την επιπολαιότητα της κυβέρνησης που δεν έχει πρόγραμμα για την υγεία και προβλέπουμε ότι θα το αποσύρουν και αυτό.

    Στην κορυφή