ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η αναγκαστική μετανάστευση ιατρικού δυναμικού στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερα φαίνεται να πλήττονται οι οδοντίατροι, για τους οποίους το ποσοστό των αποχωρούντων εμφανίζεται αυξημένο κατά 40%.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιο Υφαντή από τα στοιχεία του Συλλόγου προκύπτει ότι το 2010, περίπου 150 συνάδελφοι, κυρίως νέοι, έχουν φύγει για το εξωτερικό, ποσοστό αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το 2009.
Το ανησυχητικό είναι ότι στο ποσοστό των αποχωρούντων , συμπεριλαμβάνονται και οδοντίατροι που ασκούν το επάγγελμα αρκετά χρόνια και μάλιστα με αυξητικό ρυθμό.
Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Αθαν. Υφαντής με αφορμή την πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές που θα γίνουν στις 20 και 21 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.

Η Πολιτεία αντιμετωπίζει την Οδοντιατρική σαν είδος πολυτελείας, τόνισε ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΟΑ . Ο κλάδος πλήττεται από την παράνομη άσκηση από οδοντοτεχνίτες ή από προερχόμενους από τις χώρες τη Ανατολικής Ευρώπης, που δεν έχουν νόμιμη άδεια. Επιπλέον η Οδοντιατρική δεν καλύπτεται ουσιαστικά από το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και έτσι ο ασθενής υποχρεούται να καλύπτει την οδοντιατρική του δαπάνη με δικά του χρήματα.

«Από τις εκλογές, ο Σύλλογος πρέπει να βγει ενισχυμένος ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Απαιτείται μαζική συμμετοχή ώστε η νέα διοίκηση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση» κατέληξε ο κ. Υφαντής

Οι 6000 οδοντίατροι της Αττικής θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη 13 μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, 6 μελών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, 3 μελών στην Εξελεγκτική Επιτροπή και 40 Εκπροσώπων του Ο.Σ.Α. στη Γ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ


    Στην κορυφή