ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΩΝ ΕΟΠΥΥ


Επιτυχή κατάληξη είχε η άμεση παρέμβαση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη, η οποία εκφράστηκε με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , στο ζήτημα που προέκυψε με την απαράδεκτη και εντελώς απροειδοποίητη αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ελεγκτηρίων στο Μαρούσι, στη Νέα Ιωνία και στο Χαλάνδρι.

Στην επιστολή ο κος Πατούλης κάνοντας λόγο για νέο κρούσμα προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο τα θέματα για τους λειτουργούς Υγείας όσο και τους ασφαλισμένους, ζητούσε να προσδιοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των ελεγκτηρίων, μεταξύ των οποίων και του Αμαρουσίου.

Μετά την παρέμβαση αυτή, με νέο έγγραφό του ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενημερώνει για την επαναλειτουργία των παραπάνω ελεγκτηρίων το μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Μαρούσι το ελεγκτήριο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ενώ κάθε Τρίτη στο Χαλάνδρι και Πέμπτη στη Ν. Ιωνία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη κρίνεται καταρχήν θετική και προσωρινή, αλλά θα δώσει λύση στο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.



Όμως ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε σήμερα οτι θεωρεί πως "μόνιμη λύση στο πρόβλημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων των πόλεων από το μήνα Σεπτέμβριο θα δοθεί με την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών ελεγκτών που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στον ΟΠΑΔ. Μόνον έτσι θα διασφαλιστεί η καθημερινή απρόσκοπτη λειτουργία των ελεγκτηρίων, με στόχο την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες και την αποφυγή της ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων που εξυπηρετούνται καθημερινά στο Μαρούσι".
    Στην κορυφή