ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Την επαναλειτουργία του μαστογράφου στο Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» και εφαρμογή προγράμματος πρόληψης καρκίνου μαστού ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Με αφορμή τις αναίτιες και υποβολιμαίες αντιδράσεις παραγόντων της Ν.Δ. για την επαναλειτουργία του μαστογράφου του Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», μέσω της ανά δεκαπενθήμερο μετακίνησης εξειδικευμένης Ακτινολόγου Γιατρού από Νοσοκομείο της Αθήνας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1ον / Η επαναλειτουργία του επί τετραετία «εν αχρηστία» μαστογράφου, στο Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στο γυναικείο πληθυσμό του νησιού, λόγω έλλειψης μέχρι σήμερα εξειδικευμένου γιατρού, μόνο σχόλια και αντιδράσεις δεν δικαιολογείται να προκαλεί. Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό το πόσο θετικά έγινε αποδεκτό από τον τοπικό τύπο, αλλά και από τον πληθυσμό του νησιού, εφόσον η ανά δεκαπενθήμερο συστηματική εφαρμογή του προγράμματος, μπορεί να καλύψει περισσότερες από 100 γυναίκες το μήνα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόληψη ενός από τα συχνότερα και σοβαρότερα νοσήματα της σύγχρονης εποχής.

2ον / Οι μόνοι που «δικαιούνται», αλλά δεν νομιμοποιούνται να αντιδρούν είναι προφανώς ορισμένα τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα στον τομέα της Υγείας. Είναι θλιβερό, όμως όταν αντιδρούν και πολιτικοί παράγοντες, τοποθετώντας το στενά κομματικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας.

3ον / Είναι γνωστό, ότι η 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου ως αρμόδια εποπτεύουσα αρχή για τις Υγειονομικές Μονάδες του Αιγαίου, έχει επανειλημμένα απευθύνει ανοικτές Δημόσιες προσκλήσεις προς τους γιατρούς των μεγάλων νοσοκομείων των αστικών κέντρων για εθελοντική μετακίνηση και προσφορά υπηρεσιών υγείας σε υποστελεχωμένες περιοχές, όπως τα νησιά του Αιγαίου.

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και η μετακίνηση της συγκεκριμένης γιατρού και το γεγονός ότι είναι και σύζυγος του Διοικητή του Νοσοκομείου, δεν αναιρεί την ουσιαστική προσφορά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στις γυναίκες της Μυτιλήνης".



    Στην κορυφή