ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Η GlaxoSmithKline ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ με δωρεά €420.000 για τη συνέχιση του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας για παιδιά με νεοπλασίες στην Αττική για 3 επιπλέον χρόνια. Το πρόγραμμα Κατ’ Οίκον νοσηλείας υλοποιείται από τον Ιούνιο του 2009 από τη ΦΛΟΓΑ σε συνεργασία με τα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα «Π. & Α. Κυριακού» και «Αγία Σοφία», με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline. Η συνολική υποστήριξη της GlaxoSmithKline ανέρχεται σε €800.000.Στο πλαίσιο του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, 6 νοσηλευτές διενεργούν καθημερινά επισκέψεις στα σπίτια των παιδιών για τους σκοπούς της νοσηλευτικής τους φροντίδας. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.580 επισκέψεις σε όλη την Αττική, εξυπηρετώντας όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με νεοπλασίες που πληρούν τα κριτήρια για νοσηλεία στο σπίτι. Συνολικά έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει εξυπηρετήσει 360 παιδιά βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Παράλληλα, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα έχει αποφέρει μείωση έως και 40% στις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των παιδιατρικών νοσοκομείων, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αναμονής για τα παιδιά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και την ποιότητα αυτής.«Πριν από 3,5 χρόνια δεσμευτήκαμε να υποστηρίξουμε το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ για τα παιδιά με νεοπλασίες, με την υλοποίηση του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Σήμερα, γνωρίζουμε την πραγματική αξία που προσφέρει το πρόγραμμα στην καθημερινότητα και ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους και η δέσμευσή μας παραμένει έμπρακτη και ουσιαστική για τη συνέχιση του προγράμματος. Στην GlaxoSmithKline, αισθανόμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε σε αυτό το τόσο αξιόλογο κοινωνικό έργο για παιδιά που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της GlaxoSmithKline Ελλάδας, Λένα Λυμπεροπούλου.«Οι καθημερινές επισκέψεις των παιδιών στο νοσοκομείο εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά και σωματικά τις οικογένειες. Η «Κατ Οίκον Νοσηλεία», ένα πρόγραμμα πολυδάπανο και πρωτοποριακό για τα Ευρωπαικά δεδομένα, έρχεται να δώσει ανάσα στα παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους. Η GlaxoSmithKline από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πρόγραμμα βρίσκεται δίπλα στη ΦΛΟΓΑ για να καλύπτει άμεσα κάθε απαίτηση, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην στερηθεί τις άριστες υπηρεσίες νοσηλείας και υποστήριξης που απλόχερα του παρέχονται. Η ανακοίνωση για την παράταση της «Κατ Οίκον Νοσηλείας» από την GlaxoSmithKline για δεύτερη τριετία έγινε δεκτή από γονείς και παιδιά με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη.

Εμείς στο Δ.Σ. της Φλόγας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας, προκειμένου να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας, είναι να υποσχεθούμε ότι θα εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα με την ίδια υπευθυνότητα και σεβασμό στους πόρους που μας εμπιστεύεται, προς όφελος των παιδιών», ανέφερε η Πρόεδρος της Φλόγας, Μαρία Τρυφωνίδη.ΦλόγαΗ Φλόγα είναι σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και διοικείται από τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Πολλοί γονείς, πολλά χρόνια, έδωσαν το χρόνο και την αγάπη τους, έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν την ψυχή τους στον αγώνα για καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών της Φλόγας.Σήμερα, 30 χρόνια μετά την ίδρυση της η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα και έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως είναι ο Βόλος, η Ηγουμενίτσα, η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, η Πάτρα, η Πρέβεζα κ.α.Η ΦΛΟΓΑ προσφέρει :

* Αλληλεγγύη σε όσους κτυπά ο κεραυνός
* Υπεύθυνη ενημέρωση σε όλους
* Τη δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς σε πολίτες και οργανισμούς

Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται :

* Για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία
* Την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
* Για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τουςΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

    Στην κορυφή