ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός θέλει και αξίζει ίση μεταχείριση», θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 12:00, στην αίθουσα τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Αθλητών με Αναπηρίες. Στην ενημερωτική συγκέντρωση έχουν κληθεί και θα παραστούν βουλευτές όλων των κομμάτων, δήμαρχοι και τοπικοί φορείς της Μακεδονίας, Παραολυμπιονίκες αλλά και τα σωματεία-μέλη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα κ.α.

«Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, το Παραολυμπιακό κίνημα να δείξει τη δυναμική του στη Μακεδονία. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερώσουμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τους δημάρχους και τους τοπικούς φορείς της Μακεδονίας, για όλα όσα αφορούν στο παραολυμπιακό κίνημα. Την άδικη αλλά και άνιση μεταχείριση που έχει ο αθλητισμός των ΑμεΑ από την Πολιτεία, η οποία ευθύνεται κατά πολύ μεγάλο βαθμό για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρο το παραολυμπιακό κίνημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της ενημερωτικής συγκέντρωσης.

«Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός αναζητά τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν ζητάμε μόνο χρήματα από το κράτος. Η προσφορά μας είναι τεράστια κι αυτό που θέλουμε είναι αναγνώριση. Θέλουμε να βρεθεί λύση που να καθιστά βιώσιμο όλο το οικοδόμημα του παραολυμπιακού κινήματος. Θέλουμε οι ανάπηροι να βγουν από τα σπίτια τους και να νοιώθουν ισότιμα μέλη, μιας κοινωνίας που θέλει να λέει ότι λειτουργεί αντιρατσιστικά απέναντι στα ΑμεΑ», συνέχισε ο κ. Φουντουλάκης, ο οποίος έλαβε μέρος στην 9η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αξιωματούχους της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, τους οποίους ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για αποχή των αθλητών μας από τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Οι αξιωματούχοι της IPC δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν την αγωνία μας στο προεδρείο τους, το οποίο με τη σειρά τους θα αποστείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν το χώρο του αθλητισμού των ΑμεΑ. Η IPC γνωρίζει καλύτερα απ` όλους, το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και γι` αυτό ακριβώς το λόγο δήλωσαν σύμμαχοί μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για ίση μεταχείριση από την ελληνική Πολιτεία».


    Στην κορυφή