ΕΝΑΣ 20ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ' ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ


Τον λένε Δημήτρη, είναι 20 χρόνων, συμμετέχει στη φάση της Επανένταξης, φοιτά στο Μεταβατικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και είναι ένας από τους 300 της Βουλής των Εφήβων.

Δηλώνει έκπληκτος για την επιλογή του αλλά και ενθουσιασμένος για την μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται.
“Έγραψα για τα ναρκωτικά και το εκπαιδευτικό σύστημα, γνωρίζω ότι από άποψη γραμματικής ή σύνταξης δεν ήταν σωστό, αλλά εγώ έκανα αυτό που έχω μάθει να κάνω καλύτερα στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ δηλαδή να λέω τα πράγματα με τ΄ όνομά τους."

Στόχος του να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται:
από τις περικοπές που γίνονται στα προγράμματα απεξάρτησης
από τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τα παιδιά που βρίσκονται σε απεξάρτηση, καθώς και την ένταξή τους στους χώρους εργασίας μετά την απεξάρτησή τους, το κοινωνικό στίγμα και τις προκαταλήψεις για τους πρώην χρήστες.
Γιατί ο Δημήτρης πιστεύει ότι σήμερα το πρόβλημα είναι ή έλλειψη κοινωνικών κι όχι οικονομικών αξιών μια και βασιλεύει ο ατομισμός κι όχι το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Η επιλογή του Δημήτρη είναι και μια πρωτιά που κάνει ιδιαίτερα περήφανους τους υπεύθυνους του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου, που πιστεύουν ότι το αγαθό της Παιδείας μπορεί να γίνει το όχημα που θα βοηθήσει και θα οδηγήσει όχι μόνο στην απεξάρτηση και στην πρόληψη, αλλά και σ' ένα κόσμο πιο καθαρό.


    Στην κορυφή