ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑ


Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (23-30 Απριλίου), το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα υλοποιήσει το Μάιο υγειονομική παρέμβαση στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Ειδικότερα, κλιμάκιο του Οργανισμού, που θα αποτελείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, μεταφραστές και ψυχοκοινωνικούς επιστήμονες, θα μεταβεί στις φυλακές από τις 11 Μαΐου 2011 με σκοπό:

Tην προετοιμασία των ανηλίκων κρατουμένων σχετικά με την επικείμενη διαδικασία εμβολιασμού καθώς και την ευρύτερη ψυχοκοινωνική τους στήριξη
Την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (λήψη ιατρικού ιστορικού & κλινική εξέταση)
Τον εμβολιασμό για ηπατίτιδα Β & διφθερίτιδα-τέτανο.

Η Αγωγή & Προαγωγή της Υγείας των πολιτών στον ελλαδικό χώρο αποτελεί κύριo μέλημα του ΚΕΕΛΠΝΟ, που μεριμνά, μέσω δράσεων, για την κάλυψη των αναγκών υγείας τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, π.χ. εφήβων, μεταναστών, ρομά, οροθετικών, τροφίμων φυλακών, θυμάτων trafficking. Στόχος των εν λόγω δράσεων είναι η άμεση υγειονομική παρέμβαση σε κάθε ευπαθή πληθυσμιακή ομάδα, ενισχύοντας αλλά και ταυτόχρονα προασπίζοντας τη δημόσια υγεία. Πιο συγκεκριμένα, κατά το έτος 2010-2011, έχουν γίνει παρεμβάσεις με κλιμάκια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο Νομό Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, ενώ, από το Μάρτιο του 2011, βρίσκεται σε εξέλιξη Πρόγραμμα Εμβολιασμών στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.


    Στην κορυφή