ΕΜΒΟΛΙΑ: ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ


Τα εμβόλια είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους πρόληψης σοβαρών νόσων και προστασίας της δημόσιας υγείας. Η ανάπτυξη εμβολίων αποτελεί σταθμό στην ιστορία της ιατρικής εξέλιξης.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή ενημέρωση προκειμένου να μάθετε από δύο ειδικούς του τομέα εμβολίων της Pfizer, τι κάνει η εταιρεία σήμερα στον συγκεκριμένο τομέα και πώς αντιμετωπίζει ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως. Η ενημέρωση θα εστιαστεί στα ακόλουθα θέματα:

Ποιο είναι οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των νόσων, που προλαμβάνονται με εμβόλια;
Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ο τομέας των εμβολίων δεν παρουσίαζε κάποια σημαντική εξέλιξη. Τι άλλαξε;
Τι ενέργειες κάνει η Pfizer προκειμένου να προσφέρει εμβόλια στους ανθρώπους που τα χρειάζονται, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες;
Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τα εμβόλια; Τι επιφυλάσσει το μέλλον στην έρευνα για τα εμβόλια;

Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, στις 15.30 ώρα Ελλάδος, θα απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα και πολλά άλλα. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων απευθείας προς τα στελέχη:

Emilio Emini, Ph.D., Chief Scientific Officer, Vaccine Research, Pfizer Inc.
Mark Swindell, President, Vaccines, Pfizer Inc.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, θα πρέπει να συμπληρώστε το έντυπο εγγραφής, το οποίο θα βρείτε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Προσοχή: Αφορά μόνο δημοσιογράφους

http://www.visualwebcaster.com/event.asp?id=83897

Πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές

Ο Emilio A. Emini, Ph.D., είναι Senior Vice President και Chief Scientific Officer του Τομέα Έρευνας Εμβολίων της Pfizer Inc., μια θέση στην οποία τοποθετήθηκε μετά την εξαγορά της Wyeth Pharmaceuticals από τη Pfizer στα τέλη του 2009. Ο Δρ. Emini εντάχθηκε στο δυναμικό της Wyeth ως Executive Vice President του Tομέα Έρευνας & Ανάπτυξης Εμβολίων τον Νοέμβριο του 2005. Στη Wyeth, ηγήθηκε των προσπαθειών Έρευνας & Ανάπτυξης που είχαν ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του εμβολίου δεύτερης γενιάς για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου. Ο Δρ. Emini ξεκίνησε να εργάζεται στη φαρμακευτική βιομηχανία το 1983, στη Merck Research Laboratories όπου ηγήθηκε της βιολογικής έρευνας που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μίας από τις πρώτες αντιρετροϊικές αγωγές μεγάλης δραστικότητας για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον ιό HIV. Ως επικεφαλής του τομέα Έρευνας για τα εμβόλια της Merck, Συμμετείχε σε πολυάριθμα προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδήγησαν στη κυκλοφορία των εμβολίων κατά του ιού ανθρώπινων θηλωμάτων και του ανθρώπινου ροταϊού. Πριν αρχίσει να εργάζεται για τη Wyeth, ο Δρ Emini διατέλεσε επίσης Senior Vice President του Tομέα Ανάπτυξης Εμβολίων στην IAVI (International AIDS Vaccine Initiative – Διεθνής πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό κατά του AIDS). Ο Δρ Emini είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας (University Of Pennsylvania School Of Medicine). Το 2006, έλαβε το βραβείο Distinguished Alumnus από τη Σχολή Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Cornell (Cornell University Graduate School of Medical Sciences). Είναι Συνεργάτης της Αμερικανικής Ακαδημίας Μικροβιολογίας (American Academy of Microbiology) και Επιμελητής του Εθνικού Ιδρύματος για τις Λοιμώδεις Νόσους των ΗΠΑ (National Foundation for Infectious Diseases).

Ο Mark Swindell είναι ένα έμπειρο στέλεχος του φαρμακευτικού κλάδου με περισσότερα από 25 έτη πείρας στον χώρο. Ο κ. Swindell κατέχει τη θέση του Προέδρου του Τομέα Εμβολίων της Pfizer από το 2009. Πριν από αυτή τη θέση, ο κ. Swindell κατείχε ηγετικές θέσεις υψηλής ευθύνης κατά τη διάρκεια της αξιόλογης σταδιοδρομίας του στη Wyeth. Πιο πρόσφατα κατείχε τη θέση του Senior Vice President και Γενικού Διευθυντή στη Φαρμακευτική Επιχειρηματική Μονάδα της Wyeth. Στον ρόλο αυτό, ο κ. Swindell ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση της εμπορικής στρατηγικής παγκοσμίως και των εμπορικών δράσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο των υπαρχόντων όσο και των υπό ανάπτυξη προϊόντων της εταιρίας. Το 2005, ο κ. Swindell χρίστηκε Vice President του Τμήματος Εμπορικών Δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου της Wyeth. Νωρίτερα, ο κ. Swindell κατείχε διάφορες θέσεις σε τμήματα διεύθυνσης, πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Swindell είναι Συνεργαζόμενο Μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Chartered Institute of Management Accountants) και είναι κάτοχος MBA από το City University του Λονδίνου.


    Στην κορυφή