ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


Σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύθηκε για ελεύθερη επιλογή γιατρού και δικαίωμα συνταγογράφησης από ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς, είτε συμβληθούν στον ΕΟΠΥΥ είτε όχι. Οι έντονες αντιδράσεις του Ι.Σ.Α., όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο Σύλλογος, "οδήγησαν στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας να αποσύρει την τριυπουργική απόφαση που δεν έδινε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλους τους γιατρούς, εντός ή εκτός ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε , σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ,στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ΕΟΠΥΥ , ότι παραχωρείται το δικαίωμα της συνταγογράφησης και στους μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Η σχετική υπουργική απόφαση, πρόκειται να υπογραφεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Υπουργός Υγείας, κατά την ομιλία του στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, έκανε ειδικότερη αναφορά στις δράσεις του προέδρου του ΙΣΑ, κ. Γιώργου Πατούλη, στην κατάληψη του αμφιθεάτρου Υ.Υ.Κ.Α., το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στις συναντήσεις που ακολούθησαν με το ΔΣ του ΙΣΑ , καθώς και με τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλαφόν στις 200 επισκέψεις το μήνα, για 4 ώρες ημερήσιας εργασίας και προσδιόρισε την αμοιβή των γιατρών κατά πράξη και περίπτωση στα 10 ευρώ καθαρά. Επίσης υπήρξε δέσμευση ότι θα γίνουν συμβάσεις τόσο με τα μικρά εργαστήρια όσο και με τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε θετικές αυτές τις εξελίξεις, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα της αμοιβής των γιατρών.

«Μετά από αγώνες, που ξεκίνησαν από τον περασμένο Φεβρουάριο, με τις καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας και προσφάτως των γραφείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και με τις διαδοχικές συναντήσεις με τα κόμματα, κατορθώσαμε να γίνει αποδεκτό να συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι γιατροί κατά πράξη και περίπτωση και να εκδίδουν και παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων. Ωστόσο παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ ,για όλους τους γιατρούς καθώς επίσης και καλύτερες αμοιβές»
Επιπλέον ο ΙΣΑ κατήγγειλε το θέμα, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες , με την αποστολή εγγράφων ,από κάποιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΑΔ , σε γιατρούς που προέβησαν σε επίσχεση-αναστολή της σύμβασης, με τα οποία απειλούνται ότι θα διακοπεί το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Μετά από έντονη διαμαρτυρία του προέδρου του ΙΣΑ ,ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, κος Σουλιώτης, δεσμεύθηκε ότι θα ανακαλέσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις και θα αποκατασταθεί η συνεργασία του Ταμείου με τους συμβεβλημένους γιατρούς".


    Στην κορυφή