ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ


Έλεγχοι για το κατά πόσο είναι νόμιμη η κυκλοφορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γγ του υπουργείου Υγείας Α. Δημόπουλος.

Όπως ανέφερε χθες έχει εκδοθεί απόφαση απο τον ΕΟΦ για την απαγόρευση όσον ηλεκτρονικών τσιγάρων περιέχουν νικοτίνη, ενώ θα εξεταστεί το τι θα γινει με οσα περιέχουν άλλες φαρμακευτικές ουσίες. Σύμφωνα με τον καθηγητή Π.Μπεχράκη, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος μελέτη η οποία είναι υπό δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι οι αντιστάσεις του αναπνευστικού συστήματος και τα στοιχεία φλεγμονής που ανιχνεύονται στην εκπνοή είναι επηρεασμένα μετά το κάπνισμα με ηλεκτρονικό τσιγάρο.

"Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει σαν μια ενδιάμεση διαδικασία διακοπής του τσιγάρου. Οχι να το μονιμοποιήσει, αλλά να το χρησιμοποιήσει για δύο τρεις μήνες και μετά να διακόψει το κάπνισμα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, ενώ τονίστηκε πως φυσικά και απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχει νικοτίνη σε κλειστούς χώρους.

Το υπουργείο Υγείας δέχεται εισηγήσεις για νέα αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 20%, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Δημόπουλος, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των καπνιστών αλλά να αποτρέψει και πολλούς από το ν΄αρχίσουν, ενώ σημαντικά θα είναι και τα έσοδα για το κράτος.


    Στην κορυφή