ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


Θετική χαρακτήρισε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) την συνάντηση που είχε με κυβερνητική αντιπροσωπεία. Μετα τη συνάντηση προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση των φαρμακευτικών συλλόγων ώστε να πάρουν αποφάσεις. Ειδικότερα η ενημερωτική επιστολή έχει ως εξής:

"Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τους Φαρμακοποιούς

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με Κυβερνητική Αντιπροσωπεία
(κ.κ. Κουτρουμάνης, Σαχινίδης,Τιμοσίδης, και Βουδούρης)

Συζητηθήκαν 3 Θέματα:

1. Ημερομηνία πληρωμής ΕΟΠΥΥ. Επιβεβαιώθηκε η πληρωμή συνολικά 200.000.000 Ευρώ (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ) ΓΙΑ 5/1/12
Η επόμενη πληρωμή ορίστηκε για 13/2/2012.

2. Ο ΟΓΑ από 1/2/2012 εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ. Όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης η πληρωμή συνταγών μηνός Νοεμβρίου θα γίνει την 23/ 1/2012.

3. Την Πέμπτη 5/1/2012 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την συμμετοχή Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Εργασίας με τους Εκπροσώπους της Βιομηχανίας προκειμένου να ανοίξει η πίστωση.

4. Ως προς τα παλαιά χρέη του ΟΠΑΔ:
Το Υπουργείο Οικονομικών στο επικείμενο Νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες μέρες αναλαμβάνει τα χρέη του ΟΠΑΔ και όσα χρέη ενδεχομένως έχει ο ΟΑΕΕ προς τα φαρμακεία.
Οι όροι της συμφωνίας είναι οι εξής:
Μέρος των χρεών (περίπου 45 εκατ. ) που αντιστοιχεί σε πληρωμή ενός μηνός του ΟΠΑΔ θα πληρωθεί αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου Το υπόλοιπο μέρος θα πληρωθεί με την καταβολή της α΄ δόσης της Δανειακής Σύμβασης και με ανώτατο χρονικό σημείο την 30/3/2012.
Δεν θα γίνει εκκαθάριση των συνταγών και έναντι αυτού θα γίνει κράτηση 3,5%. Για την κράτηση θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο ώστε να εκπέσει από την Εφορία.

5. Δεν συζητήθηκε το θέμα του κέρδους και εκπτώσεων προς τα φαρμακεία για τα οποία θα γίνει ειδική συνάντηση εντός του Ιανουαρίου με το Υπουργείο Υγείας.

Κατόπιν αυτών

Επειδή ικανοποιήθηκε τόσο το κρίσιμο θέμα των άμεσων πληρωμών ΕΟΠΥΥ, Επειδή ικανοποιήθηκε (εντός των πλαισίων του εφικτού) το κρίσιμο θέμα των οφειλομένων του ΟΠΑΔ

Το ΔΣ του ΠΦΣ θεωρεί θετικές τις εξελίξεις και καλεί τους ΦΣ να αποφασίσουν άμεσα εντός της αυριανής μέρας, για τη στάση τους.

Θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"

    Στην κορυφή