ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ TOY ΙΣΑ ΚΑΤΑ ΟΠΑΔ


Εξώδικο κατά του ΟΠΑΔ απέστειλε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου λόγω των οφειλών του ταμείου στους γιατρούς. Ειδικότερα το εξώδικο αναφέρει :"Έχουμε κατ’ επανάληψη προβεί ενώπιον σας σε διαμαρτυρίες για τη μη καταβολή μέχρι σήμερα των οφειλομένων αμοιβών για ιατρικές πράξεις που έχουν πραγματοποιήσει οι συμβεβλημένοι με το ταμείο σας ιατροί – μέλη μας κατά το έτος 2010. Πλην όμως, παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται σήμερα αμοιβές για παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους κατά το έτος 2011, ουδεμία ενέργεια έχει λάβει χώρα για την καταβολή των οφειλομένων αμοιβών του προηγούμενου έτους, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Επειδή, δημοσίως οι αρμόδιοι Υπουργοί δήλωσαν ότι δεν αναβάλετε για αργότερα τις πληρωμές που εκκρεμούν για το έτος 2010, προκειμένου να εμφανίσετε τους πρώτους μήνες του 2011 καλά αποτελέσματα από πλευράς δαπανών.

Επειδή έχετε την υποχρέωση να καλύψετε άμεσα τις οφειλές του 2010 ως εύρυθμο ευρωπαϊκό κράτος, ώστε οι δαπάνες που εμφανίζετε να είναι ειλικρινείς, αυθεντικές, όχι ψευδείς.

Επειδή, η καταβολή των υποχρεώσεών σας όχι μόνο δεν έχει λάβει χώρα μέσα στο χρόνο που ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις ορίζουν.
Επειδή η μέχρι σήμερα πρακτική σας και ο εμπαιγμός των ιατρών, όχι μόνο επηρεάζει την ομαλή παροχή των ιατρικών υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους σας, αλλά φτάνει στον ασθενή,

Επειδή, έχετε υποχρέωση και ευθύνη, δεδομένων και των συνεχών δημοσίων δεσμεύσεων τόσο της Διοίκησης του ταμείου, όσο και των αρμοδίων Υπουργών, για την αποπληρωμή των οφειλομένων, προς τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ.

Για τους λόγους αυτούς,
Σας προσκαλούμε να μας ενημερώσετε εντός δεκαημέρου από τη λήψη του παρόντος για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε για την επίτευξη της άμεσης καταβολής των οφειλομένων ιατρικών αμοιβών για το έτος 2010.

Σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας θα προβούμε σε κινητοποιήσεις και στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας, μεταξύ των οποίων και η άσκηση ενδίκων μέσων με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας".



    Στην κορυφή