ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ PROFESSOR Sir ANTHONY NEWMAN TAYLOR



Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθήνα η εκδήλωση τιμής, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΙΝΙΕΕΚ) για τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Στεφανή και τον Πρύτανη της Ιατρικής Σχολής του Imperial College Professor Sir Anthony Newman Taylor.

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ.Νίκος Πολύζος, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, δεκάδες ακαδημαϊκοί και καθηγητές, επίσης δεκάδες διοικητές νοσοκομείων της πρωτεύουσας με επικεφαλής τους δυο αντιπρόεδρους της 1ης και 2ης ΥΠΕ Αττικής κα. Κατερίνας Αποστόλου και κ. Σωτήρη Ζώτου, φαρμακοβιομήχανοι και εκπρόσωποι φαρμακευτικών επιχειρήσεων, πρόεδροι επιστημονικών φορέων καθώς και εκατοντάδες απασχολούμενοι στο χώρο της υγείας.

Στην εκδήλωση επικράτησε μεγάλη συγκίνηση από την ομιλία της επικούρου καθηγήτριας της ψυχιατρικής κα. Μαρίνας Οικονόμου για τον δάσκαλο της τον καθηγητή κ. Κώστα Στεφανή.

Σημαντική ήταν επίσης και η ομιλία του καθηγητή καρδιολογίας και προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτριου Κρεμαστινού για τον Sir Anthony Newman Taylor.
Στους δυο τιμώμενους επέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Νίκος Στασινός και ο καθηγητής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός.

Στην εκδήλωση παρέστει και ο Γενικός Διευθυντής του Cambridge κ. Garreth Goodier ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την συνεργασία του μεγάλου αυτού πανεπιστημίου με το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΙΝΙΕΕΚ) στη διοργάνωση στην Ελλάδα κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων .

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Παναγιώτης Κότης αναφερόμενος στο πρόγραμμα αυτό με το Cambridge τόνισε ότι ήδη στην Ελλάδα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή 4 εκπαιδευτικά προγράμματα, για τον Διαβήτη, την Καρδιολογία, τις Κλινικές Μελέτες και τη Νευρολογία.
Μέχρι στιγμής για το 2ο εξάμηνο του 2011 έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχα προγράμματα για την οφθαλμολογία καθώς και την επιδημιολογία και τη βιοστατική. Ο κ. Κότης γνωστοποίησε την δημιουργία από το Ινστιτούτο μεγάλου Portal Υγείας το www.eumedline.eu από το οποίο λειτουργοί της υγείας και το κοινό μπορούν να πάρουν κάθε πληροφορία, είτε σε επίπεδο εκπαίδευσης είτε σε επίπεδο ενημέρωσης όλα τα στοιχεία για σειρά ασθενειών και των όσων σε παγκόσμια κλίμακα γίνονται για την αποθεραπεία τους.

Σε ομιλία του, στην εκδήλωση ο κ. Garreth Goodier ανέπτυξε συγκεκριμένες προτάσεις για το τρόπο διοίκησης των Δημοσίων Νοσοκομείων στο μέσον της οικονομικής κρίσης.
Μεταξύ των άλλων υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων ώστε η κυβέρνηση να γνωρίζει επακριβώς τα έξοδα των Νοσοκομείων και όχι μόνο γενικά αλλά ανά ασθενή.

Πρέπει τόνισε κάθε ασθενής όταν βγαίνει από το Νοσοκομείο να παίρνει μαζί του ένα χαρτί στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικώς αιτιολογημένα τα ποσά που έχουν ξοδευτεί για την αποθεραπεία του, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν φεύγει κάποιος από ένα ξενοδοχείο. Μόνο τότε θα γνωρίζουμε που πάνε τα χρήματα που ξοδεύουμε και θα μπορούμε να έχουμε κάθε στιγμή τον πλήρη έλεγχο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας υποστήριξε ότι πολλά από τα προγράμματα που επικαλέστηκε ο κ. Goodier έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και στην Ελλάδα, με τους ρυθμούς βέβαια που μπορεί να γίνουν.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Ευαγγελάτος.



εκδήλωση τιμής, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης  (ΙΝΙΕΕΚ)



εκδήλωση τιμής, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης  (ΙΝΙΕΕΚ)

εκδήλωση τιμής, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης  (ΙΝΙΕΕΚ)















    Στην κορυφή