ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ


Η «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» εμπνέεται από την παιδική δημιουργικότητα για να ξεκινήσει την κοινωνική της δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων στα σύγχρονα ψυχολογικά προβλήματα.
Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά και σε αυτό που μπορούν να δημιουργήσουν με υλικό την αστείρευτη φαντασία τους και βοηθό τις προσλαμβάνουσες που τους παρέχει το οικογενειακό, το εκπαιδευτικό και το κοινωνικό τους περιβάλλον, διοργανώνει έκθεση με θέμα «Παιδική Δημιουργικότητα», το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.
Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στην Πλατεία Κολωνακίου, από τις 11:00 έως τις 14:00 δίνοντας ένα διπλό μήνυμα προς τους γονείς αλλά και προς τα ίδια τα παιδιά. Την ανάγκη των παιδιών να εκφράζονται μέσα από τη δημιουργία ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες που τους παρέχει η δημιουργική αυτή έκφραση στο πλάσιμο της ψυχής και του νου τους αλλά και την αναγκαιότητα οι γονείς να ενισχύουν τη δημιουργική τάση των παιδιών τους προς κάθε κατεύθυνση και να μην παραγνωρίζουν τη σημαντική αξία που έχει αυτή στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.
Η «Δράση για την Ψυχική Υγεία» προσκαλεί όλα τα παιδιά που επιθυμούν να εκφράσουν την κλίση τους, το «Δημιουργό» που κρύβουν μέσα τους, να συμμετάσχουν στη μικρή αυτή γιορτή με τη δική τους πρόταση –χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κατασκευές, πρωτότυπες δημιουργίες, μικρές «εφευρέσεις» –συμβάλλοντας με το δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο σε μία πρώτη γνωριμία του κοινού με τις δράσεις της «ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ».
Οι προτάσεις των παιδιών θα χωριστούν σε δύο ομάδες βάσει της ηλικίας των παιδιών –σε έργα παιδιών 7-11 ετών και σε δημιουργήματα από παιδιά 12 -16 ετών –και θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές σε ειδικά σχεδιασμένα κιόσκια με σκοπό την απρόσκοπτη διέλευση των επισκεπτών.
Οι ενδιαφερόμενοι μικροί δημιουργοί καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο drasipsy@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6932 380673 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2012, αποστέλλοντας το όνομά τους, την ηλικία τους, το ονοματεπώνυμο του γονέα τους (πατέρα ή μητέρα) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και την κατηγορία του έργου ή των έργων με τα οποία θα συμμετάσχουν. (πχ. Μαργαρίτα Ζησιμοπούλου, ετών 7, Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος: 6944 000000, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από ετερόκλιτα υλικά).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ
Το Σωματείο «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που έχει ως στόχο τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης σε ψυχολογικά θέματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα σύγχρονα ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα, στοχεύει στην εκπαίδευση όλων των μη ειδικών επιστημόνων για την αναγνώριση ψυχοπαθολογικών αντιδράσεων στο παιδί, στον ενήλικα και στην οικογένεια για την πρόληψη στην ψυχική υγεία.
v


    Στην κορυφή