ΕΙΝΑΠ:ΤΟ ΕΣΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ


"Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα προχωρά άμεσα σε δύο τύπου απολύσεις και στο δημόσιο τομέα: άμεσες απολύσεις και απολύσεις μέσω εργασιακής εφεδρείας" επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και προσθέτει:

"Ο κ. Λοβέρδος –το πιο υπάκουο μέλος της κυβέρνησης στην τρόικα- φρόντισε διά του κ. Λιαρόπουλου στην αρχή («Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι διπλάσιοι από τους αναγκαίους») και του υφυπουργού κ. Μπόλαρη στη συνέχεια («είναι τριπλάσιοι») να προετοιμάσει τη δική του παρέμβαση στο θέμα, δηλώνοντας ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι υπερδιπλάσιοι αυτών που χρειάζονται.

Πραγματικά, αν το πρόβλημα που δημιουργείται δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ότι ο υπουργός Υγείας αστειεύεται.
Οι δηλώσεις αυτές, ευθυγραμμισμένες με τις διαθέσεις της τρόικας, ανοίγουν το δρόμο για πογκρόμ απολύσεων.

Τα νοσοκομεία σήμερα, συγχωνευμένα ή όχι, λειτουργούν ακόμη 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο. Για να υποστηριχτεί η λειτουργία τους αυτή πραγματικά, όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας γιατρός ή νοσηλευτής, αλλά, απεναντίας, υπάρχουν ελλείψεις και στους δύο κλάδους, συνολικά στους νοσηλευτές και κατά ειδικότητες και συνολικά στην επαρχία στους γιατρούς.
Η προσέλευση στα νοσοκομεία είναι αυξημένη και οι εκτιμήσεις προβλέπουν περαιτέρω αύξηση όσο θα βαθαίνει η οικονομική κρίση.
Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να ζήσει και να στηριχθεί για να δημιουργεί ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και όχι να αποδυναμώνεται και με απολύσεις από πάνω.

Ο υπουργός Υγείας συνεχίζει να νομοθετεί κατά ριπάς και για οτιδήποτε του ζητηθεί. Στο τελευταίο υπό διαβούλευση ν/διο για τα Προνοιακά Ιδρύματα κάνει δύο πράγματα συγχρόνως, αντιφατικά όμως μεταξύ τους, που φανερώνει ότι νομοθετεί χωρίς αρχές.

α) Με το άρθρο 30 απελευθερώνει τους πανεπιστημιακούς γιατρούς από το δημόσιο νοσοκομείο. Μάλιστα, με την παρ. 3 αυτού του άρθρου το κάνει με χυδαίο τρόπο. Η παράγραφος αυτή μάλιστα προστέθηκε χωρίς την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.
β) Ξεγελάει τους υπό αναζήτηση γιατρούς του ανύπαρκτου ακόμη ΕΟΠΥΥ και τους υπόσχεται συμμετοχή στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Και οι δύο αυτές ρυθμίσεις απορρίπτονται και καταγγέλλονται, όπως καταγγέλλονται και οι μεγάλες περικοπές των αποδοχών μας που διαπιστώσαμε με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου.

Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο και είναι κατανοητό ότι προβλήματα πολλά και μεγάλα απασχολούν συγχρόνως την ελληνική κοινωνία και πρέπει η αντίδραση σ’ αυτή την πολιτική που τα δημιουργεί να είναι μαζική και συνολική και όχι ένας ένας κλάδος μόνος του κατασυκοφαντούμενος κάθε φορά από την κυβέρνηση και την τρόικα.

Έτσι το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε:
1) Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της Κυριακής 25/9 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.
2) Συμμετέχουμε ενεργά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 6 Οκτωβρίου,
και καλούμε να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία μέχρι τις 6/10/11, ώστε να βρίσκεται ο κλάδος σε ετοιμότητα για τα διαρκή προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν".



    Στην κορυφή