ΕΙΝΑΠ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΔΕ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ


Η ΕΙΝΑΠ καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο "να ανακαλέσει την εντολή διενέργειας ΕΔΕ στο νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» για τον Διευθυντή της ΜΕΘ, επειδή και το περιεχόμενο της καταγγελίας του είναι αληθές, αλλά και το επιστημονικό και ηθικό κύρος του συγκεκριμένου νοσοκομειακού γιατρού είναι αδιαμφισβήτητα", όπως αναφέρει στη σημερινή της ανακοίνωση και προσθέτει:
"Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αποτελεί κοινωνικό κεκτημένο, προστατευόμενο μάλιστα από το Σύνταγμα της χώρας και, ως εκ τούτου, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να εντάσσεται κάτω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση τύπου Μνημονίου με ξένους. Γι’ αυτό εξάλλου και οι πολιτικές υγείας δεν επιβάλλονται από πολιτικές της Ε.Ε., αλλά αποτελούν ευθύνη του κάθε κράτους-μέλους.

Στο χώρο της υγείας υπήρχε σπατάλη και διαφθορά, με ευθύνη όμως της πολιτείας, και εμείς, δεκαετίες τώρα, την καταγγέλλουμε.

Έτσι, οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματικού εξορθολογισμού των δαπανών θα μας έβρισκε σύμφωνους, κι αυτό το έχουμε δηλώσει σ’ όλους τους τόνους και σε κάθε κατεύθυνση.
Αυτό όμως επιτυγχάνεται:
1. Με απόλυτη ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος.
2. Με διάφανο και αποτελεσματικό τρόπο προμηθειών.
3. Με αξιόπιστο παρατηρητήριο τιμών,
και όχι με αυθαίρετες οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων, επί χρησίμων και μη χρήσιμων, γιατί αυτές οδηγούν σε ελλείψεις πολλές φορές επικίνδυνες.

Σήμερα υπάρχουν ελλείψεις υλικών στα περισσότερα νοσοκομεία και είναι υποχρέωση των υγειονομικών (γιατρών και νοσηλευτών) να τις αναδεικνύουν, προκειμένου να αντιμετωπίζονται, και όχι να γίνονται μεγαλύτερες.
Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη προστασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και όχι η μέσω εκφοβισμού απόκρυψή τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας στους νοσοκομειακούς γιατρούς που έχουν το θάρρος και αναδεικνύουν τέτοια φαινόμενα και καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας με τους βοηθούς του, προκειμένου να επιβάλλει σιωπή.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου για καλύτερες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, και να αντισταθεί πλέον πολιτικά στις εντολές της τρόικας για απόλυτη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας με συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, όπως μας απειλεί εάν δεν είμαστε «φρόνιμοι»."    Στην κορυφή