ΕΙΝΑΠ: 35% ΜΕΙΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Με αφορμή νέο κύμα επιλεκτικών «διαρροών» και δημοσιευμάτων πως «επίκειται μείωση των τακτικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών κατά 15-20%», όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας (ΕΙΝΑΠ)
Πειραιά επισημαίνει οτι:

"1) Οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών από τις αρχές του 2010 ως σήμερα έχουν υποστεί μείωση 35%, από τις μεγαλύτερες μειώσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
2) Οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας με αυθαίρετο τρόπο έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης
των δεδουλευμένων εφημεριών μας και προβλέπονται μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμής, στην καλύτερη περίπτωση.

Προειδοποιούμε πως κάθε προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των αποδοχών μας θα συναντήσει πανελλαδικό αγωνιστικό μέτωπο των νοσοκομειακών γιατρών, με δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη υπουργική Απόφαση Σαχινίδη και να επιστρέψει η πληρωμή των εφημεριών στο καθεστώς του Ν.3868/2010.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι για το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων και Κ.Υ. πλην γιατρών, οι ρυθμίσεις περί «ενιαίου μισθολογίου» που αρχίζουν τώρα να εφαρμόζονται οδηγούν σε αποδοχές πείνας, και χιλιάδες συνάδελφοι υγειονομικοί έχουν πλέον άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Η ΕΙΝΑΠ θα συμβάλει στην ανάπτυξη πανυγειονομικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων για αξιοπρεπείς συνθήκες αποδοχών και εργασίας, και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις στα νοσοκομεία.

Για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών προχωρά σε επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας προς τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά."



    Στην κορυφή