ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


To Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εγκαινίασαν σήμερα ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ Παύλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κος Σπύρος Πανάς στη Βουλιαγμένη, στην οδό Αφροδίτης 2. Στα παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος κα Κάραγιαν, στελέχη του Δήμου και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση στο Ιατρείο και γνωριμία με τους χώρους παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Παράλληλα εγκαινιάστηκε και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στο οποίο εστάλησαν φάρμακα κι υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τις πρώτες ανάγκες της φαρμακευτικής αγωγής των ανασφάλιστων ασθενών.


Ο Δήμαρχος κος Πανάς δήλωσε ότι με την ίδρυση του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη Βουλιαγμένη ξεκινάει μια δυναμική που στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία - ισότιμα για κάθε πολίτη. Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ΙΑΑ για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, ανέφερε ότι προτεραιότητα του παραρτήματος είναι να διασφαλιστεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη αναξιοαπούντων και ανασφάλιστων πολιτών.


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούληςεπεσήμανε:
"η συμμαχία μας με τους Δήμους απλώνεται και περιλαμβάνει ακόμη περισσότερους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας. Είμαστε δίπλα σε όσους έχουν την ανάγκη μας και μέσα από ενα δίκτυο 255 εθελοντών γιατρών 23 ειδικοτήτων, παρέχουμε υπηρεσίες φροντίδας υγείας και περίθαλψης με συνέπεια, συνέχεια και αγάπη για τον πλησίοντα. Σκοπός μας είναι να δώσουμε το παρόν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και σε γιατρούς καλύπτοντας τις στοιχειώδεις υγειονομικές ανάγκες των πληγμένων από την οικονομική κρίση συνανθρώπων μας που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση."


Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας, από την περιοδεία της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στον ακριτικό Εβρο, απέστειλε ένα μήνυμα ισχυρής αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας: ένας επιπλέον σταθμός με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου εγκαινιάζεται σήμερα με γνώμονα την φροντίδα της υγείας του συνανθρώπους μας στον δήμο σας. Μια ακόμη συνεργασία αγάπης με αποστολή την υπεράσπιση της υγείας του ανυπεράσπιστου. Βρισκόμαστε κοντά σας για να συμπληρώσουμε αυτό που σας λείπει: το φάρμακο, το γιατρό, την ιατρική φροντίδα και καθοδήγηση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν είναι και θα είναι σύμμαχος της ζωής σας, διαμηνύοντας τη Γεννηση του Χριστού μέσα από την αναγέννηση του κάθε συνανθρώπου μας, την κάθε του μέρα.


    Στην κορυφή