ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ


Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε σήμερα το πρωί τη νέα σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας –δυναμικότητας 12 κλινών-στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Χορηγοί της Μονάδας αυτής –κόστους 3 εκ. ευρώ- είναι η κ. Φωτεινή Λιβανού και ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, φίλοι του Ιδρύματος «Θώραξ», που πρωτοστάτησε σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία.

Η χορηγία αυτή αποτελεί την απαρχή μια μεγαλύτερης χορηγίας (ύψους 30 εκ. ευρώ) –και αυτή πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Θώραξ»- από την Εθνική Τράπεζα, για τη δημιουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, νέας πτέρυγας χειρουργείων, μονάδων Ανάνηψης και Κεντρικής Αποστείρωσης, βιβλιοθήκης και φαρμακείου.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο διοικητής του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», κ. Μιχαήλ Θεοδώρου, τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν με το νέο έτος και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, ο διευθυντής της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κοντοζαμάνος, Ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, βουλευτές, ο διοικητής του Ιδρύματος «Θώραξ», Χαράλαμπος Ρούσσος, γιατροί του νοσοκομείου κ.λπ


Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, μετέφερε τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμα, μεταξύ των άλλων, τόνισε:

*Η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που εγκαινιάζεται σήμερα, αποτελεί μια μαρτυρία, ότι παρ΄ όλη την κρίση, παρ΄ όλες τις δοκιμασίες, η συστηματική δουλειά δεν έχει σταματήσει, δεν έχει ανακοπεί στο χώρο της Υγείας.

Η Ελλάδα προχωράει μπροστά κι ενωμένη θα καταφέρει τα πάντα.

- Πεποίθηση μου ακόμα είναι ότι με τις ικανότητες και το επίπεδο των γιατρών μας και με τις σύγχρονες υποδομές, που διαθέτουμε –κι αυτές που μπορούμε να φτιάξουμε–, η Ελλάδα μπορεί ν΄ αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης ασθενών από πολλές άλλες χώρες.


- Οι μεταρρυθμίσεις ξεπερνούν τα εμπόδια και κερδίζουν έδαφος. Στόχος μας είναι η Δημόσια Υγεία να πάψει να θεωρείται ο «μεγάλος ασθενής» και να γίνει ο πρωταθλητής αυτών των αλλαγών.

Τρία μηνύματα, λοιπόν σήμερα -πολύτιμα και τα τρία σε δύσκολους καιρούς:

-Μήνυμα ενότητας

-Μήνυμα κοινωνικής προσφοράς

-Μήνυμα αισιοδοξίας.


Ο διοικητής του Ιδρύματος «Θώραξ», Χαράλαμπος Ρούσσος, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε κείμενο της Κική Δημουλά, σχετικά την έννοια της ευεργεσίας και αργότερα ο διοικητής του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», κ. Μιχαήλ Θεοδώρου, προσέφερε τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς της μονάδας.

Να θυμίσουμε ότι το Ίδρυμα «Θωραξ» ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και το δικηγόρο Παρασκευά Ηλία, με στόχο την ανάπτυξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που την εποχή εκείνη ήταν σε νηπιακή κατάσταση.


    Στην κορυφή