Διοξείδιο του άνθρακα CO2 (Venusian) & Οξυγόνο O2 (oxyendodermia) στην υπηρεσία της ομορφιάς


Η συνδυαστική εφαρμογή των δύο αερίων χάρη στη νέα πρωτοποριακή τεχνική Gas Contouring (CO2 + O2), βοηθά στην αντιμετώπιση μιας σειράς αισθητικών προβλημάτων, χρησιμοποιώντας ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα και καθαρό οξυγόνο υπό πίεση. Έτσι αισθητικά προβλήματα όπως ραγάδες, κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, μαύροι κύκλοι, οιδήματα κάτω από τα μάτια, διπλοσάγονο κ.α., αντιμετωπίζονται δραστικά. Ο συνδυασμός αυτός ενεργοποιεί ζωτικές λειτουργίες του δέρματος όπως είναι η παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα ένα πιο σφριγηλό δέρμα με νεανική όψη!

Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας διοχετεύεται ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, ενδοδερμικά ή υποδόρια. Αμέσως μετά η αιμοσφαιρίνη του αίματος απελευθερώνει αυξημένες ποσότητες οξυγόνου τοπικά, δεσμεύοντας το ιατρικό διοξείδιο, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται από τον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη οξυγόνωση της περιοχής.

Μιας και η αιμοσφαιρίνη που περιέχεται στο αίμα μας «κουβαλά» οξυγόνο, όταν «συναντά» το διοξείδιο έχει την τάση να απελευθερώνει το οξυγόνο και να προσκολλάται στο διοξείδιο. Μετά την θεραπεία με το ιατρικώς χορηγούμενο διοξείδιο του άνθρακα, ακολουθεί η εφαρμογή της οξυγονοενδοδερμίας η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά, σαν «όχημα» μεταφοράς ενεργών ουσιών. Η μη ενέσιμη έγχυση καθαρού οξυγόνου με πίεση πάνω στο δέρμα, συνδυάζεται με ήπια λεμφική αποσυμφόρηση.

Το δέρμα προετοιμάζεται για την έγχυση οξυγόνου με την βοήθεια ειδικών rollers, η κυλιόμενη κίνηση και η χρήση κενού αέρα και αναρρόφησης, διεγείρουν τις λειτουργίες του και επιταχύνεται η ροή του αίματος. Αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία με το roller, γίνεται η έγχυση του καθαρού οξυγόνου και των ενεργών ουσιών που οδηγούν στην επαναδραστηριοποίηση των ζωτικών λειτουργιών του δέρματος και την διέγερση της βιοσύνθεσης του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος.

Με την διοχέτευση διοξειδίου του άνθρακα επιτυγχάνουμε την αύξηση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος και παράλληλα με την εφαρμογή της οξυενδοδερμίας αυξάνουμε την χορήγηση οξυγόνου στην εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Ο συνδυασμός των δύο θεραπειών μαζί προσφέρει άριστα αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα.

Περιοχές & Διάρκεια εφαρμογών

Στο σώμα: Για ραγάδες στην κοιλιά, στα πόδια ή την μέση. Επίσης για τοπικό πάχος, ψωμάκια και κυτταρίτιδα στα σημεία που εμφανίζονται (μπράτσα, γλουτοί, μηροί) συνιστώνται 8-10 εφαρμογές περίπου, 1 ανά εβδομάδα. Η διάρκειας της κάθε θεραπείας υπολογίζεται στα 45 λεπτά περίπου.

Στο πρόσωπο: Στην περιοχή κάτω από τα μάτια για μαύρους κύκλους, στο διπλοσάγονο και το ντεκολτέ, συνιστώνται 4-5 εφαρμογές, 1 ανά εβδομάδα.


Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST
Πλαστικός Χειρουργός
www.agaitanis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή