ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ


Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα από τον ιό έχουν φτάσει τα 46.Οι 36 ασθενείς ανέπτυξαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Οι δύο θάνατοι αφορούν ασθενείς άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. Έως την Πέμπτη, 23 ασθενείς είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 20 εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται (οι πέντε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Ο γγ Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος με έγγραφο του ζητεί από τις περιφέρειες να τον ενημερώσουν εγγράφως εάν πραγματοποιούνται, από ποιους και κάθε πότε, προγράμματα εντομοκτονίας και μυοκτονίας στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και στα προνοιακά ιδρύματα αρμοδιότητάς σας.

Συμφώνα με τους ειδικούς αναμένεται συνέχιση της εμφάνισης κρουσμάτων, τόσο στις ίδιες περιοχές, όσο και σε περιοχές που δεν είχαν προσβληθεί κατά την περίοδο 2010.Έως την Τετάρτη, είχαν εμφανιστεί κρούσματα στην κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, περιοχές που είχαν προσβληθεί κατά την περίοδο 2010 και στην ανατολική Αττική και τη Βοιωτία.


    Στην κορυφή