ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΓΟΡΙ 9,5 ΕΤΩΝ


Ένα αγόρι 9,5 ετών, θα μπορεί από σήμερα να απολαμβάνει την αθωότητα της ηλικίας του, ύστερα από το δώρο ζωής που του χάρισε μια 47χρονη άτυχη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από το θάνατό της. Το παιδί, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση από την ηλικία των έξι ετών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η ευεργετική δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου». Δότρια ήταν μία 47χρονη γυναίκα, η οποία κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πρότεινε τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων στους συγγενείς της εκλιπούσας, ενώ άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος ανέλαβε το συντονισμό των διαδικασιών, σε συνεργασία με τους ιατρούς της ΜΕΘ.

Το χειρουργείο ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ μερικές ώρες αργότερα τα ληφθέντα όργανα άρχισαν να μεταμοσχεύονται από τους χειρουργούς της κλινικής μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε άνδρα 57 ετών, ο οποίος έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια, ενώ ο δεύτερος νεφρός μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Αθήνα και μεταμοσχεύτηκε από την ομάδα της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, σε άνδρα 49 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» με σοβαρά προβλήματα όρασης.
.



    Στην κορυφή